Zorg ook goed voor jezelf

IZZ is een stichting opgericht door werkgevers en werknemers in de zorg en zet zich in om de gezondheid en inzetbaarheid van medewerkers in de zorg te verbeteren. Dat doen wij met het programma ‘Gezond werken in de zorg’ en natuurlijk met de zorgverzekering van mensen in de zorg: de IZZ Zorgverzekering. Er zijn bij IZZ ruim 410.000 zorgmedewerkers en hun gezinsleden aangesloten.   

Een sterk ledencollectief

IZZ wil dat zorgmedewerkers gezond hun werk kunnen doen. Want werken in de zorg vraagt iets anders van je, zowel lichamelijk als psychisch. Dat geldt niet alleen voor medewerkers die dagelijks aan het bed staan, maar ook voor alle andere medewerkers in de zorg. Denk bijvoorbeeld aan administratief medewerkers en medewerkers van de facilitaire dienst. Samen met onze deelnemers - en door het doen van onderzoek - kijken wij naar vragen als ‘hoe kunnen we jullie gezondheid en inzetbaarheid verbeteren?’ en ‘sluit de zorgverzekering aan bij jullie behoefte?’. Door de omvang van ons collectief kunnen wij ons sterk maken voor een goede IZZ Zorgverzekering die speciaal is afgestemd op het werken in de zorg. 

Gezond werken in de zorg 

Om de zorg gezond te houden is het belangrijk dat jij gezond bent en blijft. Dankzij de bijdrage van 410.000 mensen in het IZZ ledencollectief werken wij aan projecten en onderzoek naar Gezond werken in de zorg. We werken daarbij nauw samen met werkgevers en partners aan concrete oplossingen om jouw gezondheid op het werk te verbeteren.

De inzichten en kennis rond Gezond werken in de zorg vertalen we ook naar oplossingen in de vergoedingen van de IZZ Zorgverzekering en naar IZZ ledenvoordelen. Zo versterken Gezond werken in de zorg en de IZZ Zorgverzekering elkaar.

De IZZ Zorgverzekering van mensen in de zorg

De IZZ Zorgverzekering is ontwikkeld zodat belangrijke zorg voor mensen in de zorg optimaal verzekerd is. Uit onze onderzoeken is bijvoorbeeld gebleken dat mensen in de zorg behoefte hebben aan arbeidsfysiotherapie en ondersteuning bij mantelzorg. Namens de deelnemers maakt IZZ afspraken over inhoud, premie en service van de IZZ Zorgverzekering met de uitvoerend zorgverzekeraars VGZ en CZ.

"Want werken in de zorg vraagt nu eenmaal iets anders van je, zowel lichamelijk als  psychisch"

Als zorgmedewerker ontvang jij 10% collectiviteitskorting op de basisverzekering bij VGZ en CZ. Daarnaast is de IZZ-regeling opgenomen in de belangrijkste zorg-cao´s. Via de cao betaalt de werkgever mee aan jouw IZZ Zorgverzekering via het Zorg voor de Zorg pakket. Dit kan oplopen tot meer dan € 150,-  bruto per jaar. Ongeveer 1 miljoen zorgmedewerkers vallen onder deze cao’s.