De IZZ Zorgverzekering 2020

Ook in 2020 heb je met de collectieve IZZ Zorgverzekering de enige zorgverzekering die speciaal is afgestemd op het werk in de zorg. Met scherpe premies en ruime vergoeding van zorg die belangrijk is voor zorgmedewerkers. Het afgelopen jaar hebben wij ons op verschillende manieren sterk gemaakt voor jou als deelnemer aan de collectieve IZZ Zorgverzekering.

5% collectiviteitskorting in 2020

De overheid heeft voor 2020 de wettelijke maximale collectiviteitskorting op de basisverzekering vastgesteld op 5%. IZZ heeft zich het afgelopen jaar ingezet voor het behoud van de collectiviteitskorting en geprobeerd deze zo hoog mogelijk te houden. Ook in 2020 houd je bij de IZZ Zorgverzekering de hoogste wettelijke collectiviteitskorting van 5%.

Extra korting van IZZ op het Zorg voor de Zorg-pakket

In het Zorg voor de Zorg-pakket is belangrijke zorg opgenomen voor mensen in de zorg. Zo is er een ruime vergoeding voor (arbeids)fysiotherapie, steun voor mantelzorgers en mindfulness bij burn-out. Om het Zorg voor de Zorg-pakket toegankelijk en betaalbaar te houden, onderhandelt IZZ met CZ en VGZ over een lage premie. Daarnaast krijg je extra korting van IZZ op je premie! In 2020 betaalt IZZ € 24,00 per betalende deelnemer per jaar mee aan het Zorg voor de Zorg-pakket. Deze extra korting is al verwerkt in de premie die CZ of VGZ bij je in rekening brengt. Je hoeft hier dus verder niets voor te doen.

Werkgeversbijdrage en garantieregeling

Sommige werkgevers betalen via de zorg-cao mee aan jouw premie voor het Zorg voor de Zorg-pakket. Dit noemen we de werkgeversbijdrage. In de zorg-cao’s GGZ (vanaf 1 juni 2019) en de Gehandicaptenzorg (vanaf 1 januari 2020) is een garantieregeling opgenomen voor de werkgeversbijdrage van de IZZ-regeling. Deze garantieregeling houdt in dat werknemers en hun gezinsleden die onder deze cao’s vallen en voor bovengenoemde data het Zorg voor de Zorg-pakket hadden, het recht op de werkgeversbijdrage houden. Dit recht vervalt als je overstapt naar een andere zorgverzekering of het aanvullende Zorg voor de Zorg-pakket laat vervallen. Wil je weten of jouw werkgever meebetaalt en hoeveel? Kijk dan op izz.nl/werkgeversbijdrage.

De IZZ Zorgverzekering 2020; zorg voor mensen in de zorg

  • Scherpe premie én maximale wettelijke collectiviteitskorting van 5%.
  • Aanvullend Zorg voor de Zorg-pakket: speciaal afgestemd op werken in de zorg.
  • € 24,00 extra korting per jaar van IZZ op het Zorg voor de Zorg-pakket.
  • Ruime keuze bij 2 zorgverzekeraars: CZ en VGZ.
  • Zorg ook goed voor jezelf met onze ledenvoordelen.
  • Je draagt bij aan een gezondere zorgsector.

Samen werken aan gezond werken in de zorg

De collectieve IZZ Zorgverzekering 2020

IZZ maakt zich samen met ruim 220.000 zorgmedewerkers hard voor de gezondheid van mensen zoals jij. Voor mensen met hart voor de zorg. We onderzoeken hoe we de gezondheid van mensen in de zorg op het werk kunnen verbeteren. En we werken hier samen met zorgorganisaties en zorgmedewerkers aan. De kennis die we daaruit halen, gebruiken we bij het samenstellen van een passende aanvullende verzekering voor jou: het Zorg voor de Zorg-pakket. Speciaal afgestemd op het werken in de zorg. Lees meer over IZZ

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand het laatste nieuws over gezond werken in de zorg, kortingsacties en de IZZ Zorgverzekering in je mailbox.

Schrijf je in