Werken in de zorg

Hoe blijf je je werk in de zorg met veel bevlogenheid doen? We delen hier verhalen, tips voor persoonlijke ontwikkeling en inzichten uit onze onderzoeken en projecten om gezond en met plezier te werken in de zorg.

Topstukken

Gezond werken in de zorg

Nederland kan niet zonder de zorg. En de zorg gaat altijd door, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Voor bijna 17 miljoen mensen die allemaal ooit, soms, steeds vaker of continu zorg nodig hebben. Voor goede zorg, zijn gezonde zorgmedewerkers nodig. En gezonde zorgorganisaties. Bij IZZ werken we hier aan. Iedere dag.

Als ledencollectief van 410.000 leden weten wij wat er in de zorg speelt. We monitoren, doen onderzoek en vertalen data en analyses naar Gezond Werken-programma’s en een passende zorgverzekering. Zo helpen we jou om gezond te werken.

Persoonlijke verhalen

Collega's delen ervaringen in de zorg, zoals activiteitenbegeleider Dave. Hij zet als contactclown letterlijk zijn beste beentje voor om echt contact te maken met cliënten. Daarvoor heeft hij ook sterk lijf nodig. Hij doet dagelijks oefeningen om zijn lijf sterker te maken. En volgde na tien jaar weer een tiltraining. 'Clown zijn is mijn passie. Daarmee geef ik cliënten en collega’s waardevol contact en rust in de zorg.'
Wil je zelf ook je persoonlijke verhaal delen met je collega’s. Laat het ons weten via info@stichtingizz.nl.