Artikel

Jongeren werven én behouden

Robin Rotman (BNR Nieuwsradio) is te gast bij QuaRijn en spreekt Mirjam Hagen (bestuurder) en Anita Gaasbeek (verzorgende) over het werven en behouden van jonge zorgmedewerkers.

Net als in de hele VVT is het verloop bij zorgorganisatie QuaRijn hoog. Mirjam vertelt dat er voor jonge zorgmedewerkers veel te kiezen is. Ze willen snel qua ambities en hebben hoge verwachtingen. Daarom gaan we nu actiever het gesprek met ze aan om de mogelijkheden binnen QuaRijn te bespreken. 

Bijna 8 op de 10 jongeren onder de 36 jaar hebben klachten of klachten gehad die bij een burn-out passen. Veel van hen overwegen om hun carrière buiten de zorgsector voort te zetten. Anita (33) vertelt over de vitaliteitstrainingen die ze bij Quarijn kon volgen om weer uit haar burn-out te komen. En gezien de belangstelling vanuit andere teams voor dit soort trainingen, is er nu ook een preventieve vitaliteitstraining. Dit en nog meer in de podcast 'Jongeren werven én behouden'. 

 

Podcast serie 'Zorg voor mensen in de zorg'

IZZ heeft samen met BNR een podcast serie gemaakt. In deze serie onderzoekt Robin Rotman (BNR Nieuwsradio) hoe zorgorganisaties hun zorgmedewerkers gezond houden. Hij spreekt met beleidsmakers, bestuurders, experts en uiteraard zorgmedewerkers zelf over gezond werken in de zorg-thema’s. Iedere podcast een ander thema en andere gesprekskandidaten.