Podcast serie 'Zorg voor mensen in de zorg'

In deze podcast-serie van Stichting IZZ onderzoekt Robin Rotmans (BNR Nieuwsradio) hoe zorgorganisaties hun zorgmedewerkers gezond houden. Hij spreekt met beleidsmakers, bestuurders, experts en uiteraard zorgmedewerkers zelf over gezond werken in de zorg-thema’s. Iedere podcast een ander thema en andere gesprekskandidaten.

Podcast 'Hulp op de Spoed Eisende Hulp'

In de eerste podcast gaan we het gesprek aan over medewerkers van de Spoed Eisende Hulp. Ze zijn enorm bevlogen en betrokken, maar raken mede daardoor ook emotioneel uitgeput en overvraagd. Dat blijkt uit een groot onderzoek bij 28 ziekenhuizen van IZZ en de Universiteit Leiden. Hoe gaat het nu? Het lijkt heel simpel: aandacht voor elkaar is hier het toverwoord. Een gesprek tussen Robin Rotman (BNR), Joost Driesprong (verpleegkundige op de Spoed Eisende Hulp) en Tanja van Roosmalen (organisatorisch hoofd van de Spoed Eisende Hulp). 

Podcast 'Jongeren werven én behouden'

Robin Rotman (BNR) is in de 2e podcast van IZZ te gast bij QuaRijn en spreekt Mirjam Hagen (bestuurder) en Anita Gaasbeek (verzorgende) over het werven en behouden van jonge zorgmedewerkers. Anita (33) vertelt over de vitaliteitstraining die ze bij QuaRijn kon volgen om weer uit haar burn-out te komen. Dit en nog meer in de podcast 'Jongeren werven én behouden'. 

Podcast serie 'Zorg voor mensen in de zorg'

IZZ heeft samen met BNR een podcast serie gemaakt. Over hoe zorgorganisaties niet alleen hun patiënten maar ook hun medewerkers gezond houden. Abonneer u nu op de podcast serie 'Zorg voor mensen in de zorg'.

Abonneren podcast IZZ