Podcast serie 'Zorg voor mensen in de zorg'

In deze podcast-serie van Stichting IZZ onderzoekt Robin Rotman (BNR Nieuwsradio) hoe zorgorganisaties hun zorgmedewerkers gezond houden. Hij spreekt met beleidsmakers, bestuurders, experts en uiteraard zorgmedewerkers zelf over gezond werken in de zorg-thema’s. Iedere podcast een ander thema en andere gesprekskandidaten.

Podcast 'Zorgprofessionals in crisistijd'

Een crisisperiode vraagt het maximale van organisaties en personeel. In deze extra aflevering van Zorg voor Mensen in de Zorg - van Stichting IZZ en PGGM&CO - onderzoekt Robin hoe zorgorganisaties en personeel in crisistijd niet alleen hun patiënten, maar ook zichzelf gezond kunnen houden. Aanleiding is het boekje Zorgen voor Professionals. Hierin staan ‘84 praktische tips in moeilijke tijden’. Een gesprek tussen Robin Rotman (BNR), Donathus Thöne (coach en schrijver van het boekje) en Anouk ten Arve (IZZ).

Podcast 'Hulp op de Spoed Eisende Hulp'

In de eerste podcast gaan we het gesprek aan over medewerkers van de Spoed Eisende Hulp. Ze zijn enorm bevlogen en betrokken, maar raken mede daardoor ook emotioneel uitgeput en overvraagd. Dat blijkt uit een groot onderzoek bij 28 ziekenhuizen van IZZ en de Universiteit Leiden. Hoe gaat het nu? Het lijkt heel simpel: aandacht voor elkaar is hier het toverwoord. Een gesprek tussen Robin Rotman (BNR), Joost Driesprong (verpleegkundige op de Spoed Eisende Hulp) en Tanja van Roosmalen (organisatorisch hoofd van de Spoed Eisende Hulp).

Podcast 'Jongeren werven én behouden'

Robin Rotman (BNR) is in de 2e podcast van IZZ te gast bij QuaRijn en spreekt Mirjam Hagen (bestuurder) en Anita Gaasbeek (verzorgende) over het werven en behouden van jonge zorgmedewerkers. Anita (33) vertelt over de vitaliteitstraining die ze bij QuaRijn kon volgen om weer uit haar burn-out te komen. Dit en nog meer in de podcast 'Jongeren werven én behouden'.

Podcast 'Alles over de overgang' 

Robin Rotman (BNR) spreekt in deze 3e podcast uitvoerig met Desiree van Cleef, overgangsconsulente. Een half miljoen van de vrouwen die werkzaam zijn in de zorg, heeft last van overgangsklachten. Uit onderzoek weten we dat meer kennis over de overgang zorgt voor meer herkenning en erkenning. Bij vrouwen zelf maar ook bij leidinggevenden. Luister nu de podcast de overgang en laat u bijpraten over de symptomen, effecten van de overgang op werk/gezin, maar ook wat de gevolgen zijn voor uw verzuimgegevens en hoe u als werkgever deze vrouwen kunt ondersteunen.

Podcast serie 'Zorg voor mensen in de zorg'

IZZ heeft samen met BNR een podcast serie gemaakt. Over hoe zorgorganisaties niet alleen hun patiënten maar ook hun medewerkers gezond houden. Abonneer u nu op de podcast serie 'Zorg voor mensen in de zorg'.