Nieuws

Blijf gezond met onze preventieve zorg

We hebben voor onze leden preventieve zorg opgenomen in de IZZ Zorgverzekering. Maak er gebruik van. Want werken in de zorg kan psychisch en fysiek zwaar zijn. Door preventie voorkom je gezondheidsklachten.

Preventie

Afgestemd op werken in de zorg

We hebben onze aanvullende Zorg voor de Zorg-pakketten speciaal afgestemd op het werk in de zorg. Omdat werken in de zorg nou eenmaal iets anders van je vraagt, zowel lichamelijk als geestelijk. Daarom vind je binnen de Zorg voor de Zorg-pakketten van de IZZ Zorgverzekering ook preventieve zorg. We geven een aantal voorbeelden. 

Leefstijl Check

De IZZ Leefstijl Check is een uitgebreid gezondheidsonderzoek. Je bloed en urine worden onderzocht. Je krijgt een longfunctietest. En je doet een fietstest. Na de check krijg je uitgebreid advies over je leefstijl. Zo kun je vroegtijdig aandoeningen opsporen én voorkomen. Je kiest zelf een zorgaanbieder die de check doet.

Sportmedisch onderzoek

Sport en beweging, het houdt je gezond. Het verkleint bijvoorbeeld de kans op chronische fysieke klachten. Maar welke vorm van bewegen is voor jou gezond en past bij je? Dat kom je te weten in een sportmedisch onderzoek of sportkeuring bij een sportarts. Je krijgt advies over een gezond beweegpatroon. Zo voorkom je blessures bij sport en beweging.

Voorlichting zwangerschap 

In de zwangerschap en voor de bevalling heb je specifieke informatie nodig. Hoe blijf je gezond? Waar moet je op letten? Laat je daarover voorlichten. 

Overgangsconsulent

Specifieke informatie heb ook je nodig tijdens de overgang. Bijna 64% van de vrouwelijke zorgmedewerkers tussen de 40 en de 60 jaar ervaart overgangsklachten. Een overgangsconsulent helpt bij fysieke en mentale overgangsklachten. De IZZ Zorgverzekering biedt een vergoeding voor de overgangsconsulent via het aanvullende Zorg voor de Zorg-pakket. Kijk voor meer informatie op: 

Lidmaatschappen

Ben je aangesloten bij een patiëntenvereniging omdat je een bepaalde ziekte hebt? Een verstandige keuze. Zo krijg je goede informatie over zelfmanagement. De IZZ Zorgverzekering vergoedt je lidmaatschap.

Cursussen

Ook reanimatie- en EHBO-cursussen vallen onder preventieve zorg. Die krijg je dus ook vergoed.

Meer weten?

De IZZ Zorgverzekering wordt uitgevoerd door VGZ en CZ. Bekijk hier welke preventieve zorg ze vergoeden: