Fysieke belasting

Lichamelijke klachten horen niet bij het werk. Ook al is je werk in de zorg veeleisend. Hoe je met de fysieke belasting van je werk omgaat, heb je zelf in de hand. Niet alleen door gebruik te maken van de juiste hulpmiddelen. Rust en herstel zijn ook belangrijke factoren.

Topstukken over fysieke belasting

Kom in beweging met Salut

In je werk ren je vaak van hot naar her. Maar bewegen met aandacht voor je lijf en ademhaling, dat is andere koek. Met leefstijlapp Salut werk je door kleine opdrachten stap voor stap aan het verbeteren van je leefstijl op gebied van bewegen. Of ontspannen, voeding en gewoonte, net waar jij hulp bij nodig hebt. Als IZZ verbinden we in de IZZ-omgeving in de Salut-app de mini uitdagingen aan de uitdagingen die jij tegenkomt in je werk en thuis. Of aan thema’s die op dit moment actueel zijn in de zorg.

IZZ Zorgverzekering ondersteunt bij fysieke klachten

Heb je langer dan acht weken last van fysieke klachten, zoek dan hulp. Bijvoorbeeld bij de fysiotherapeut of arbeidsfysiotherapeut. Die kijkt ook naar de situatie op je werk. Bij de IZZ Zorgverzekering uitgevoerd door VGZ of CZ kun je kiezen voor een ruime dekking van (arbeids)fysiotherapie.

Zorgmedewerkers bezoeken minder vaak de fysio

Sinds 2015 gaan zorgmedewerkers ieder jaar vaker naar een fysiotherapeut. In 2020 zagen we in ons onderzoek Gezond werken in de Zorg voor het eerst een daling. Ook in 2021 zagen we die daling. Goed nieuws? Nee, want waarschijnlijk stellen zorgmedewerkers zelfzorg op dit vlak uit. Dit kan komen door gebrek aan tijd en werkdruk, maar nog meer doordat we door corona liever thuis blijven. Uit angst voor besmetting of het besmetten van anderen.