Je situatie verandert. Ook je deelname aan de collectieve IZZ Zorgverzekering?

Als je in de zorg werkt, kun je deelnemen aan de IZZ Zorgverzekering. Toch kan het zijn dat je situatie (plots) verandert. Je werkt niet meer in de zorg bijvoorbeeld. Of er is sprake van andere life-events: pensioen, scheiding, geboorte van kinderen, verhuizen of iets anders. Lees hier of en welke gevolgen dat heeft voor je collectieve IZZ Zorgverzekering.

Arbeidsongeschikt, pensioen of wachtgeld en je IZZ Zorgverzekering

Je blijft deelnemer aan het IZZ collectief en behoudt de collectiviteitskorting, als je al een IZZ Zorgverzekering hebt en:

  • arbeidsongeschikt raakt
  • met pensioen gaat*
  • wachtgeld ontvangt

Ook je partner en eventuele kinderen die dan al een IZZ Zorgverzekering hebben, behouden de collectiviteitskorting. Het recht op de werkgeversbijdrage vervalt in deze situaties. 

*) Ook als je lid bent van ledencoöperatie PGGM&Co of CNV Connectief, sector Zorg & Welzijn kun je in dit geval deelnemen aan de collectieve IZZ Zorgverzekering en profiteer je van alle voordelen.

Trouwen of samenwonen en je IZZ Zorgverzekering

Als je gaat trouwen of samenwonen dan mag je partner ook gebruik maken van de collectieve IZZ Zorgverzekering. Neem contact op met de uitvoerende zorgverzekeraar van jouw IZZ Zorgverzekering (CZ of VGZ) voor de voorwaarden.

Kinderen aanmelden of 18 jaar en je IZZ Zorgverzekering

Als je kinderen krijgt, vallen je kinderen ook onder jouw IZZ Zorgverzekering. Hoe je je kind aanmeldt? Of wat je moet doen als je kind 18 jaar wordt? Neem contact op met de uitvoerende zorgverzekeraar van jouw IZZ Zorgverzekering (CZ of VGZ) voor de voorwaarden.

Niet meer werkzaam in de zorg en je IZZ Zorgverzekering

Als je niet meer in de zorg werkt, krijg je gedurende het lopende kalenderjaar en de twee daaropvolgende kalenderjaren nog de collectiviteitskorting. Als je lid bent van PGGM&Co of CNV Connectief Zorg & Welzijn, dan kun je ook na deze periode nog gebruik maken van de collectieve IZZ Zorgverzekering. In beide gevallen ontvang je geen werkgeversbijdrage meer als je dienstverband in de zorg is beëindigd.

Scheiden en je IZZ Zorgverzekering

Bij een scheiding krijgt je ex-partner nog gedurende het lopende kalenderjaar en de twee daaropvolgende kalenderjaren collectiviteitskorting. Je kinderen behouden hun collectiviteitskorting als ze bij jou op de polis (blijven) staan. Voor je ex-partner vervalt het recht op de werkgeversbijdrage. Neem contact op met de uitvoerende zorgverzekeraar van jouw IZZ Zorgverzekering (CZ of VGZ) voor de voorwaarden.

 

Verhuizen en je IZZ Zorgverzekering

Ga je verhuizen en heb je een geactiveerd lidmaatschap bij IZZ? Vergeet dan niet je gewijzigde adres aan ons door te geven. Wij ontvangen deze gegevens in verband met privacy namelijk niet zomaar van jouw zorgverzekeraar (VGZ of CZ). Geef je wijziging hier door. 

Geen IZZ Zorgverzekering meer

Je lidmaatschap bij IZZ eindigt als je je IZZ Zorgverzekering beëindigt. Je hebt dan ook geen recht meer op de extra’s die het IZZ-lidmaatschap met zich meebrengt. Geef via dit formulier wijziging doorgeven deze wijziging van zorgverzekering aan ons door.

Overlijden en je IZZ Zorgverzekering

Als je komt te overlijden, blijven je partner en/of kinderen deelnemer aan het IZZ collectief en behouden ze de collectiviteitskorting als zij vóór het overlijden al een IZZ Zorgverzekering hadden. Het recht op de werkgeversbijdrage vervalt.

De IZZ Zorgverzekering 2024

De IZZ Zorgverzekering is er speciaal voor zorgmedewerkers én hun gezin. Met vergoedingen en voordelen afgestemd op jouw werk in de zorg. Om veerkrachtig te blijven onder druk. En snel te herstellen als het even tegen zit.

  • Basisverzekering vanaf €138,95 per maand
  • Extra korting van IZZ tot € 30,00 per jaar op Zorg voor de Zorg
  • Ruime vergoedingen voor fysio en psychische hulp
  • Eigen risico compensatie tot €385 bij post covid en PTSS
  • Kleine, goedkopere aanvullende pakketten waaronder Zorg voor de Zorg Budget
  • Tot 20% korting op de aanvullende verzekeringen (incl. €30 extra IZZ korting)
  • Gratis trainingen, tools en kortingsacties om je gezondheid te versterken