Klantenservice

Wilt u een nota declareren? Of een wijziging doorgeven? U regelt het eenvoudig in Mijn IZZ.
 

Veelgestelde vragen

Hoe dien ik een declaratie in?

U kunt uw nota’s zowel online als per post declareren. Bekijk de opties voor het declareren.

Wat is een verplicht en vrijwillig eigen risico?

Het verplicht eigen risico bedraagt in 2015 € 375 (in 2014 € 360). Naast dit verplicht eigen risico heeft iedereen vanaf 18 jaar de mogelijkheid om voor een eigen vrijwillig eigen risico te kiezen. Dit vrijwillige eigen risico heeft betrekking op dezelfde vormen van zorg als die van het verplichte eigen risico uit de IZZ Basisverzekering.

U kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico van € 0, € 100, € 200, € 300, € 400 of € 500 per jaar. Hoe hoger het vrijwillig eigen risico, des te lager uw premie. Kiest u voor een vrijwillig eigen risico, dan betaalt u zelf uw zorgkosten boven op uw verplicht eigen risico tot maximaal het gekozen eigenrisicobedrag.

Waarom betaal ik een eigen bijdrage bij een in rekening gebrachte vergoeding?

​Sommige zorgkosten komen niet of niet volledig voor vergoeding in aanmerking. Het deel dat u zelf betaalt noemen we de eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van het door u gekozen verzekeringspakket. Lees meer over de eigen bijdrage.

Hoe kan ik zien of mijn zorgaanbieder een contract heeft met IZZ?
​In Vergelijk en Kies staan alle zorgaanbieders met wie wij een contract hebben. Gaat u naar een andere zorgaanbieder? Dan kan het zijn dat u zelf een deel van de kosten betaalt.
Waarom moet ik inloggen via DigiD met wachtwoord én een sms-code?

In Mijn IZZ staan privacy-gevoelige gegevens, zoals declaraties van uw medische behandelingen. De Wet bescherming persoonsgegevens verplicht alle zorgverzekeraars om zorggegevens extra goed te beschermen. Daarom hebben alle zorgverzekeraars in de nieuwe gedragscode van Zorgverzekeraars Nederland afgesproken dat vanaf april 2015 uw zorggegevens extra beveiligd zijn. Wij doen dit via een sms-controle bij het inloggen. Zo weten we zeker dat u degene bent die de gegevens mag inzien.


Staat uw vraag er niet tussen? Wellicht vindt u het antwoord bij de veelgestelde vragen.​​​

Contact met IZZ

Bel met onze klantenservice: 088 - 131 17 22
20 cent per gesprek, plus uw gebruikelijke belkosten.

Openingstijden:

Werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur.
Zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

E-mail
Stel uw vraag via
ons vragenformulier