IZZ Ledenpakket ZorgGezond

Jij staat sterker met de IZZ zorgverzekering, afgestemd op jouw werk in de zorg. Een goede keuze. Bovendien heb je recht op het IZZ Ledenpakket ZorgGezond. Gratis extra’s waarmee je jouw gezondheid verder kunt versterken.

IZZ Ledenpakket ZorgGezond

Wij betalen jouw eigen risico bij COVID-19 besmetting

Zorgmedewerkers worden vanwege hun vitale beroep bovengemiddeld blootgesteld aan het coronavirus. Volgens de laatste cijfers van het RIVM zijn tot nu toe in totaal  53.844 (10 november 10.00 uur) zorgmedewerkers besmet met het virus, waarvan er 637 zijn opgenomen in het ziekenhuis en 15  mensen zijn overleden. 

Heb jij coronabesmetting gekregen door je werk in de zorg? Wij vinden het onterecht als je daarvoor zelf zorgkosten moet maken. IZZ compenseert daarom de kosten van jouw eigen risico (tot maximaal €385) als je als zorgmedewerker COVID-19 hebt opgelopen en daardoor extra zorgkosten maakt. Heb je de besmetting in 2020 opgelopen? Je hebt ook recht op deze compensatie als je in 2020 de IZZ Zorgverzekering had.

Ledenvoordelen en korting

Als lid van het IZZ Ledencollectief profiteer je van diverse voordelen en korting op gezonde diensten, artikelen en trainingen. Denk aan gratis online zelfhulp, korting op boeken, gezonde voeding of sportieve activiteiten.

IZZ Zelfscreener voor zorgprofessionals

88% van de mensen in de zorg piekert over corona weten wij uit onderzoek. En wist je dat bijna acht op de tien zorgmedewerkers uit ons ledenpanelonderzoek ‘Burn-out en werken in de zorg’ aangeven klachten te hebben (gehad) die bij een burn-out passen? En dat meer dan de helft wel een collega kent die last heeft of had van een burn-out? Laat het zo ver niet komen en test je zelf met de IZZ Zelfscreener voor zorgprofessionals.

Zorg gaat altijd door Garantie

De zorg moet  altijd doorgaan, dat is één van de pijlers onder de Nederlandse samenleving. Daarom is het belangrijk dat zorgmedewerkers snel worden geholpen als ze zelf zorg nodig hebben. Zeker in deze bijzondere tijd. Met de Zorg gaat altijd door Garantie krijg je gegarandeerde hulp wanneer een behandeling of operatie in het ziekenhuis van jouw keuze wordt uitgesteld, omdat het maximale aantal behandelingen voor dat jaar is bereikt (omzetplafond). Met deze garantie wordt de zorg vergoed ongeacht het omzetplafond. Als zorgmedewerker met een IZZ Zorgverzekering kun jij direct worden geholpen en hoef je niet op de wachtlijst.

Collegiale ondersteuning

Ondersteuning van collega's is enorm belangrijk bij de verwerking van heftige gebeurtenissen. We kijken als collectief hoe we dat goed kunnen faciliteren. Zoals nazorg na een intensieve corona-periode. Daar gaan we o.a. webinars voor organiseren. Meer informatie hierover volgt. Wanneer je je lidmaatschap activeert houden we je op de hoogte per email.  

Activeer je lidmaatschap en blijf op de hoogte

Met je IZZ Zorgverzekering ben je automatisch deelnemer aan het IZZ Ledencollectief. Je hebt recht op het Ledenpakket zodra je je IZZ lidmaatschap geactiveerd hebt.

IZZ Ledencollectief

IZZ biedt meer dan alleen de IZZ Zorgverzekering en het nieuwe IZZ Ledenpakket ZorgGezond. Met je zorgverzekering ben je lid van het IZZ Ledencollectief met meer dan 410.000 leden. Samen maken we ons sterk voor gezond werken in de zorg. Via onze projecten en onderzoeken naar Gezond werken in de zorg werkt IZZ samen met werkgevers en partners in de zorg aan oplossingen om de gezondheid op het werk verbeteren. Jij levert hier met je IZZ Zorgverzekering een belangrijke bijdrage aan.

 

Zo helpen we je om fysiek en mentaal in balans te blijven.

Is het IZZ Ledenpakket ZorgGezond een aanvullende verzekering?

Nee, het IZZ Ledenpakket ZorgGezond is een gratis pakket met services en diensten voor zorgmedewerkers die de collectieve IZZ Zorgverzekering hebben afgesloten. Het is dus geen aanvullende zorgverzekering die hoort bij je IZZ Zorgverzekering, maar een apart onderdeel van het lidmaatschap van IZZ. Als je geen collectieve IZZ Zorgverzekering (meer) hebt, vervallen ook de aanspraken die in het IZZ Ledenpakket zijn opgenomen.

Hoe kom ik in aanmerking voor het Ledenpakket?

Je komt in aanmerking voor het IZZ Ledenpakket ZorgGezond als je de collectieve IZZ Zorgverzekering hebt en je je (gratis) lidmaatschap activeert op IZZ.nl. Dit kan het hele jaar door, maar we adviseren je om dat zo snel mogelijk te doen. Dan houden we je op de hoogte van eventuele tussentijdse wijzigingen in het Ledenpakket. Zo ben je altijd up to date en profiteer je van alle voordelen van het IZZ-lidmaatschap.

Waarom biedt IZZ de Eigen Risico Compensatie aan?

IZZ vindt het als ledencollectief van de mensen in de zorg niet terecht dat zorgmedewerkers die mede door hun werk het risico hebben gelopen op een COVID-19 besmetting, hiervoor de rekening krijgen. Zo waren er - zeker in het begin - lang niet altijd voldoende beschermingsmiddelen beschikbaar en kunnen veel zorgmedewerkers niet thuis werken om de risico’s op besmetting te beperken. Daarom bieden wij hen deze Eigen Risico Compensatie (ERC). 

Meer over de Eigen Risico Compensatie