Ledenvoordeel

IZZ Beweeg je Beter

afbeelding app
Gratis voor IZZ-leden

Werk met de IZZ Beweeg je Beter app aan je herstel van post covid. De app staat boordevol oefeningen en nuttige tips. Van fysiotherapeuten en medisch specialisten. Zie het als extra hulp van IZZ bij je herstel. Want we helpen je graag om goed voor jezelf te zorgen.
 

Direct aan de slag

1 op de 8 Nederlanders houdt klachten na een covidbesmetting, bij zorgmedewerkers is dat zelfs 1 op de 3. In samenwerking met fysiotherapeuten en medisch specialisten hebben we de app IZZ Beweeg je Beter gemaakt. Met deze app kun je in je eigen tempo werken aan het herstel bij lichte post-covidklachten.

Successen

Revalidatiearts Maikel Siebrecht begeleidt patiënten met langdurige covidklachten en werkte mee aan de app. Hij legt in een interview met RTV Noord uit dat één van de belangrijke oorzaken waarschijnlijk ‘ontregeling’ van het zenuwstelsel is: Hierdoor zijn processen die automatisch zouden moeten gaan, zoals je hartslag of reactie van spieren, in de war. Activiteiten vragen veel meer bewuste controle en daardoor ook veel meer energie. Een korte wandeling kan aanvoelen als een marathon. Die ontregeling neemt toe bij te weinig prikkels, maar ook bij te veel. Siebrecht: 'Door een activiteit wel te doen, maar niet te lang of te zwaar, ervaart je lichaam een succes. Die successen helpen om je lijf weer in te regelen. Dat is dus constant balanceren tussen wat wel en niet kan.'

In de app kun je kiezen uit verschillende aandachtsgebieden, zoals concentratie en geheugen, slaap of je stem. Er is ook een algemeen basis-programma dat je kunt volgen. Bij gebruik van de app is het vooral belangrijk om je grenzen goed te bewaken. Stop als je denkt dat je nog wel even door kan.

Lees ook het interview met longarts Jolanda: Zo werk je aan je herstel van post-covid
 

Speciaal voor IZZ leden

De IZZ Beweeg je Beter app is speciaal voor IZZ-leden (van 18 jaar en ouder) met langdurige covidklachten. Heb je echt ernstige klachten die je dusdanig belemmeren in je dagelijks leven, neem dan contact op je huisarts. Hij of zij kan je doorverwijzen naar het paramedisch herstelprogramma.

Log in met je IZZ-lidmaatschap om de app te downloaden. Wel de IZZ Zorgverzekering maar nog geen inlog? Activeer je lidmaatschap

Log in om gebruik te maken van dit ledenvoordeel

Inloggen