Ledenvoordeel

Online training Lach jezelf gezond

Afbeelding lachworkshop
41% korting
€ 29,00 leden
€ 49,00 niet leden

Lachen is gezond. En, nog mooier, lachen kun je trainen. Tijdens de online training ‘Lach jezelf gezond’ ontdek je hoe je meer lach in je leven kunt krijgen. Je leert verschillende lachoefeningen toe te passen. IZZ-leden ontvangen 41% korting op de online training.

Een kind lacht gemiddeld 300 keer op een dag. Een volwassen persoon lacht gemiddeld nog maar 15 keer op een dag. Goed nieuws: lachen kun je trainen. Je brein maakt namelijk geen onderscheid tussen een neplach of een echte lach. Door lachoefeningen toe te passen kun je je meer ontspannen voelen, ga je uit je hoofd en in je lijf. Problemen gaan niet weg maar het gevoel erbij wordt lichter, je kunt creatiever denken, je ervaart minder stress en meer plezier.

Met de online workshop ‘Lach jezelf gezond’ van de Lachspiegel leer je verschillende lachoefeningen die makkelijk en overal toepasbaar zijn. Ook ontdek je de effecten van de lach op je mentale en fysieke gezondheid kennen en hoe jij meer lach in je leven kunt krijgen.

De positieve effecten van lachen op je gezondheid

  • Je maakt endorfine aan (gelukshormoon),
  • het werkt als een natuurlijke pijnstiller,
  • stressniveau gaat omlaag,
  • het prikkelt je creatieve brein,
  • het versterkt je longen en je immuunsysteem

Waarom lachen volwassenen minder?

Waarom volwassenen minder lachen, komt door ons denken. Wij, als volwassenen vinden overal wat van, moeten van alles, zijn erg bewust van de omgeving en wat zullen anderen van mij vinden. Dat hoofd, het denken, is ook een grote oorzaak van veelvoorkomende ziektes als stress, burn-out, depressie. Je hoofd vindt dat er een reden moet zijn om te lachen. Je komt een leuk persoon tegen en zet een glimlach op, je hoort een grap en laat een lach horen of je zoekt heel bewust de lach op door naar grappige filmpjes of cabaret te kijken. Dus je lachmoment is vaak afhankelijk van iets wat buiten jezelf om gebeurt.

Over de Lachspiegel

Ilona Bloeme is het gezicht van de Lachspiegel. Met de Lachspiegel gaat ze het hele land door om lachworkshop en lachwandelingen te geven. Ook in de zorg. Jarenlang had Ilona  een succesvolle praktijk voor mentale gezondheid. Maar mensen komen alleen als het niet goed gaat. Op een bepaald moment bleven de woorden lol en luchtigheid op verschillende manieren op haar pad komen. Ze besloot om meer balans te creëren tussen de zwaarte van de gesprekken op het werk en meer leuke dingen doen in de vrije tijd. Lol en luchtigheid bleven komen. Op en dag besloot ze aan een online lachworkshop mee te doen. Ze vond het fan-tas-tisch! En ze wist meteen: dit hoort bij mij. Inmiddels heeft ze zich op laten leiden tot ‘laughter yoga teacher’.

Bestellen

Ben je lid van IZZ? Log dan in en ga verder met bestellen. Wel een IZZ Zorgverzekering, maar nog geen lid. Activeer je lidmaatschap, gratis en voor niets.

Log in om gebruik te maken van dit ledenvoordeel

Inloggen