Ledenvoordeel

Zorg voor anderen begint bij jezelf

Boek Zet de patiënt op 2
30% korting voor IZZ-leden

Tijdens je werk is het jouw belangrijkste taak om voor anderen te zorgen. Maar zorg je ook goed voor jezelf? Soms kan het voelen alsof je werk je door de vingers glipt en je het even niet meer kunt overzien. Maar er is altijd een manier om weer energie te krijgen van je baan. ‘Zet de patiënt op 2’ helpt je daarbij. Schrijver en coach Niek van den Adel schreef het boek samen met 'organisatieveranderaar' Arjen Banach. 

Zorgen voor anderen. De mooiste baan die er is. Of moeten we zeggen: de mooiste baan die er zou kunnen zijn? Jij bent een verzorger, een verpleegkundige. Je staat altijd aan en constant klaar voor anderen. Collega’s kunnen op je rekenen en voor de patiënt of cliënt geldt dat al helemaal. Die staat op één, want zo hoort het. Maar hoe goed zorg jij nog voor jezelf?

Ons zorgsysteem behoort tot de beste van de wereld, maar het vraagt wel steeds meer van jou en je collega’s. Werk- en regeldruk nemen toe, uitval en verloop zijn groot en een collectieve burn-out ligt op de loer. Het zorgsysteem kun je in je eentje niet veranderen. Hoe ga je dan om met al die veranderingen in je werk? Als de hele wereld op jou lijkt te steunen, waar leun jij dan op?

Energie krijgen van je werk

Dit boek biedt hulp om je werk weer zo in te richten dat je het als zinvol ervaart en er grip op hebt. Want hoewel het soms voelt alsof het werk je door de vingers glipt en je het even niet meer kunt overzien, is er altijd een mogelijkheid om weer meer energie te krijgen van je baan. Zodat je, als je aan het einde van de dag klaar bent met werken en de deur achter je dichttrekt of je laptop dichtklapt, kunt denken: was het thuis maar net zoals op het werk... 

Als IZZ-lid betaal je slechts €12,05 i.p.v. €17,95.

Neem alvast een kijkje in het inleesexemplaar.

Log in om gebruik te maken van dit ledenvoordeel

Inloggen