Overgang

Week van de Overgang: in 3 stappen de overgang de baas

Weet jij voldoende over jouw overgang? Een derde van de vrouwelijke zorgmedewerkers mist informatie over de overgang. Als je er niet genoeg over weet, herken je de klachten dan wel? Je klachten herkennen stelt je in staat de juiste hulp, ondersteuning of behandeling in te schakelen. En zo is de kans groter dat je lekker aan het werk blijft. Ga tijdens de Week van de Overgang aan de slag met de overgang en word in 3 stappen de overgang de baas.

In de week van de Overgang (van 8 tot en met 14 april 2019) word je in 3 stappen de overgang de baas:

  1. Lees erover
  2. Praat erover
  3. Kom in actie!

Lees en praat erover

Samen met Stichting Vuurvrouw* laten we je in twee informatieve filmpjes zien waarom de overgang herkennen en erover praten zo belangrijk zijn. Je krijgt praktische tips van (ervarings)deskundigen en bij stap 3 ga je zelf aan de slag.

Kom in actie!

De laatste stap bestaat uit het volgen van een online zelfhulpmodule over overgangsklachten. Tijdens de Week van de Overgang kunnen ook zorgmedewerkers die geen IZZ-lid zijn, hier gratis gebruik van maken. 

Ja, ik doe mee! Wanneer kan ik beginnen?
Vanaf 8 april vind je de filmpjes en de zelfhulpmodule op deze pagina.

Wil je nu alvast meer lezen over de overgang?
Bekijk dan alle artikelen op onze themapagina Overgang.


* Stichting Vuurvrouw is hét landelijke platform voor vrouwen in de overgang, met inmiddels meer dan 10.000 vrouwen. Stichting Vuurvrouw zorgt voor een betere beeldvorming, organiseert lotgenotencontact en streeft naar meer kennis. Voor vrouwen, omdat kennis ons sterker maakt. Maar ook voor artsen, zodat ze meer weten en klachten beter kunnen behandelen. En voor onze werkgevers, zodat we samen het maatschappelijk taboe doorbreken en we gezond kunnen blijven werken. Meer weten? Kijk op Vuurvrouw.nu.