IZZ beëindigt zorgvacaturebank

De afgelopen 5 jaar heeft Stichting IZZ een zorgvacaturebank aangeboden met als doel een bijdrage te leveren aan het arbeidsmarktvraagstuk van de zorg. De vacatures van ruim 1.000 zorgorganisaties werden getoond op de IZZ Zorgvacaturebank. IZZ heeft besloten deze dienst niet meer aan te bieden en haar pijlen te richten op andere producten en diensten rondom gezond werken in de zorg.

Het aantal vacatures in de zorg steeg de afgelopen jaren. Vooral voor de verpleegkundige is de vacaturedruk hoog. Waarom? De vraag naar zorg neemt toe. We worden allemaal een beetje ouder, waardoor meer mensen een beroep doen op langdurige zorg. Tegelijkertijd gaan veel zorgmedewerkers met pensioen. Waarom dan toch stoppen met de zorgvacaturebank? We zien dat er veel partijen zijn die een goede vacaturebank aanbieden, ook specifiek voor de zorgsector. IZZ is een kleine organisatie met grote ambities. Wij gaan al onze tijd en energie stoppen in het verbeteren van de gezondheid van zorgmedewerkers én zorgorganisaties.

Zorg ook goed voor jezelf

Werken in de zorg geeft voldoening, maar vraagt ook veel van je. Lichamelijk én psychisch. Om goed voor anderen te kunnen zorgen moeten jij en je toekomstige werkgever dus ook goed voor jou zorgen. Hoe? Dat is de vraag waar IZZ zich op richt in onderzoek naar gezond werken in de zorg. Denk aan thema’s als lichamelijke belasting, slaap, mentale fitheid of burn-out. Met behulp van onze aanpak InDialoog brengen we het gesprek over gezond werken in zorgorganisaties op gang en verbeteren we het organisatieklimaat en daarmee ook jouw gezondheid. Meer weten over InDialoog? 

Heb je vragen over de IZZ Zorgvacaturebank? Neem contact met ons op.