Onderzoek

Ongewenst teamgedrag aanpakken via een subtiel duwtje in de goede richting?

Teamvergaderingen die te laat beginnen of toch maar weer lunchen op de werkvloer. In elk team is er gedrag dat we liever anders zouden zien. Goed nieuws! Universiteit Utrecht en IZZ inventariseren het ongewenste gedrag én zoeken zorgorganisaties die gedragsproblemen in teams willen aanpakken. We bespreken wat er beter kan en stellen samen een interventie op. Benoem het gedrag wat u graag wilt aanpakken en geef aan of u een interventie wilt toetsen samen met ons. 

De Universiteit Utrecht is inmiddels al een aantal jaar bezig met het onderzoeken van de inzet van zogenaamde 'nudges' om gedrag positief te beïnvloeden. In dit artikel leest u wat meer achtergrondinfo over de wijze waarop zij nudges inzetten om gezond gedrag te bevorderen. 

 

nudge

Een mooi voorbeeld uit de dagelijkse praktijk is het aanbod van chocola als je in de rij bij de kassa staat te wachten. Als de supermarkt daar een gezond alternatief neerlegt, worden klanten onbewust aangezet tot gezonder gedrag. 

De Universiteit Utrecht en IZZ willen samen op zoek gaan naar veelvoorkomend ongewenst gedrag in zorgteams. Daarvoor gaan zij een interventie verzinnen in de vorm van een nudge, een subtiel duwtje in de goede richting. 

We zoeken zorgorganisaties die deze interventie, de nudge,  samen met ons willen onderzoeken. 

 

Interesse?

Vul via de onderstaande button het formulier in of als u meer wilt weten neem dan contact met ons op via henrico.vanroekel@stichtingizz.nl 

 

IZZ nieuwsbrief Gezond werken in de Zorg

Onze digitale nieuwsbrief is gericht op professionals die zich bezighouden met Gezond Werken in de Zorg en verschijnt circa 12 keer per jaar.

Aanmelden