Nieuws

Podcast: Hulp op de spoedeisende hulp

IZZ heeft samen met BNR een podcast serie gemaakt. Over hoe zorgorganisaties niet alleen hun patiënten maar ook hun medewerkers gezond houden. Deze eerste podcast gaat over de medewerkers van de Spoedeisende Hulp van het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis. 

Medewerkers van de SEH zijn enorm bevlogen en betrokken, maar raken mede daardoor ook emotioneel uitgeput en overvraagd. Dat blijkt uit een groot onderzoek bij 28 ziekenhuizen van IZZ en de Universiteit Leiden. Hoe gaat het nu? Robin Rotman van BNR is te gast bij de spoedeisende Hulp van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Zij werken inmiddels met teams waarbij collega’s elkaar steunen als het zwaar wordt. Het lijkt heel simpel: aandacht voor elkaar is hier het toverwoord. 

Te gast

  • Joost Driesprong, verpleegkundige ETZ op de Spoedeisende Hulp
  • Tanja van Roosmalen, organisatorisch hoofd ETZ van de Spoedeisende Hulp

 

Podcast serie 'Zorg voor mensen in de zorg'

IZZ heeft samen met BNR een podcast serie gemaakt. In deze serie onderzoekt Robin Rotman (BNR Nieuwsradio) hoe zorgorganisaties hun zorgmedewerkers gezond houden. Hij spreekt met beleidsmakers, bestuurders, experts en uiteraard zorgmedewerkers zelf over gezond werken in de zorg-thema’s. Iedere podcast een ander thema en andere gesprekskandidaten.