De overgang bij zorgmedewerkers

Je hebt het mooiste beroep ter wereld, maar als zorgmedewerker kan de overgang voor nogal wat ongemak zorgen op je werk. Uit onderzoek van IZZ blijkt dat 2 op de 3 vrouwen in de zorg van boven de 40 last hebben van overgangsklachten. Hoe ga je om met de overgang? En welke invloed heeft de overgang op jouw werk? Lees onze inzichten, tips en adviezen. En bekijk wat IZZ voor jou kan betekenen.

Overgang op het werk 

De overgang speelt in de leeftijd van ongeveer 40 tot 60 jaar. Bijna de helft van de 1,1 miljoen vrouwelijke zorgmedewerkers valt in deze categorie. Uit onderzoek van IZZ blijkt dat 63,7% van de vrouwelijke zorgmedewerkers tussen de 40-60 jaar overgangsklachten ervaart. 59% wil praten over de overgang en 40% zegt dat de overgang impact heeft op het werk.

IZZ biedt hulp bij de overgang

Met de onderzoeksresultaten proberen we het werken in de zorg gezonder en plezieriger te maken. We vertalen de inzichten door naar extra vergoedingen in de dekking van de IZZ Zorgverzekering voor bijvoorbeeld de overgangsconsulent, voordelen, kortingsacties of aanpak van het werkklimaat.

De IZZ voordelen 

De IZZ Zorgverzekering is er speciaal voor mensen die werken in de zorg. We houden rekening met de arbeidsrisico’s in de zorg, zoals fysieke en psychische belasting. In de zorg werken veel vrouwen met overgangsklachten. Daarom zit er een ruime vergoeding voor de overgangsconsulent in het aanvullende Zorg voor de Zorg-pakket van de IZZ Zorgverzekering. Je profiteert ook van allerlei voordelen en kortingsacties, zowel in je werk als privé zoals: 

Zorg voor de zorg

Met een IZZ Zorgverzekering maak je je samen met 215.000 andere zorgmedewerkers, sterk voor gezond werken in de zorg. Zo onderzoeken we hoe de gezondheid van zorgmedewerkers op het werk kan worden verbeterd en werken we hier samen met werkgevers en brancheorganisaties in de zorg aan.