IZZ Zorgverzekering

Uitgebreide vergoedingen voor fysiotherapie en mantelzorg met het aanvullende Zorg voor de Zorg-pakket.

Uit onze onderzoeken naar Gezond werken in de Zorg weten we welke zorg mensen in de zorg zelf veel nodig hebben. Daarom heeft IZZ met de verzekeraars CZ en VGZ het aanvullende Zorg voor de Zorg-pakket ontwikkeld. De inhoud van dit pakket is afgestemd op het werken in de zorg en heeft daarom ruime vergoedingen voor fysiotherapie, steun voor mantelzorgers, arbeidsfysiotherapie en Mindfulness bij burn-out klachten.

Extra voordelig als je werkgever meebetaalt.

In de meeste zorg-cao’s is voor het pakket Zorg voor de Zorg een werkgeversbijdrage opgenomen, zodat je werkgever meebetaalt aan de premie van jouw zorgverzekering. De hoogte van de werkgeversbijdrage is afhankelijk van je cao en kan oplopen tot meer dan € 150 bruto per jaar.

Wat zijn de verschillen tussen CZ en VGZ?

De vergoedingen in het Zorg voor de Zorg-pakket zijn bij VGZ en CZ gelijk. De invulling door de zorgverzekeraars kan wel verschillen. Een voorbeeld: in de aanvullende verzekering Zorg voor de Zorg is een vergoeding voor Mindfulness bij burn-out opgenomen. De vergoeding is bij beide zorgverzekeraars maximaal €350,- per jaar, maar via VGZ wordt hiervoor een fysieke training aangeboden en CZ vergoedt een online programma.

De premie voor Zorg voor de Zorg is niet hetzelfde. Het verschil in premie tussen CZ en VGZ komt onder andere door een verschil in uitvoeringskosten, de samenstelling van de deelnemers bij beide zorgverzekeraars en (zorg)inkoopverschillen.

Het Zorg voor de Zorg-pakket is onderdeel van meerdere aanvullende verzekeringen, zowel bij CZ als VGZ. Kijk hier voor alle premies en pakketten van de IZZ Zorgverzekering.