Artikel

Script voor het gezonde gesprek

IZZ helpt u graag om uw bestuurder voor de hoofdrol in gezond werken te winnen. Daarom hebben wij “het script voor het gezonde gesprek” ontwikkeld. Dit script is een leidraad en helpt u om het gesprek over gezond werken en gezond leiderschap te voeren met het bestuur.

illustratie collectief

Medewerkers die gezond en veilig werken, leveren de allerbeste zorg voor patiënt en cliënt. Ze werken met meer plezier en energie. Bovendien worden verzuim, uitval en uitstroom tot een minimum beperkt. Gezond beleid dat tot echt duurzame resultaten leidt moet niet alleen aansluiten bij de visie en kernwaarden van de organisatie, maar heeft vooral ook de actieve betrokkenheid en zichtbaarheid van de bestuurder nodig*.

Lang niet iedere bestuurder is zich daarvan bewust. En daar ligt een kans én een uitdaging voor het hogere hr-management. Want hoe krijgt u uw bestuurder in de hoofdrol? Dit script helpt daarbij. Het is een voorzet voor een gezond gesprek langs vier ‘topics’ met open vragen die helpen om samen op één lijn te komen. De vier hebben raakvlakken en grijpen in elkaar, maar niet voor iedere bestuurder is ieder topic even relevant.

Bekijk daarom de topics en voorbeeldvragen vanuit uw eigen perspectief op organisatie en bestuurder. Maak het gesprek op maat. Bepaal uw eigen volgorde, stel open vragen en gebruik vooral uw eigen woorden en gedrevenheid. Succes!

Downloads

Zorgsucces: hr in gesprek met het bestuur

Lees het interview met Esther Zeeman, hr manager bij Amarant: 'Het bestuur is gewend om de verbinding te zoeken'

Lees het interview met COO/CFO Gitta Gallé en business partner HR Research Jolanda Vonhof van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie