Nieuws

Stress nekt zorgmedewerker: werkgever kom in actie!

Ruim de helft van de zorgmedewerkers kampt met meer stress dan voor corona. Een kwart van de zorgprofessionals overweegt zelfs een andere baan als de stressklachten niet verminderen.

De Telegraaf 27/11/2020: Laurianne de Vos toont hoe zij ingepakt de patiënten op de ic behandelt. Ⓒ THIJS ROOIMANS
De Telegraaf 27/11/2020: Laurianne de Vos toont hoe zij ingepakt de patiënten op de ic behandelt. Ⓒ THIJS ROOIMANS

De helft van de zorgmedewerkers voelt zich momenteel gestrest en maar liefst zes op de tien ervaart nu meer stress dan voor corona. Dit blijkt uit de poll onder 900 zorgmedewerkers die wij samen met onze partners Coöperatie VGZ, OpenUp en PGGM&CO uitvoerden tijdens ons gezamenlijke webinar 'Het succes van minder stress' op 17 november 2020.

Werkgever neem maatregelen!

Als zorgmedewerkers stress ervaren, dan bespreekt 75% van de zorgmedewerkers het op het werk. Twee op de tien bespreken het niet op het werk. Ondanks de toegenomen stress, vindt ruim een kwart van de zorgprofessionals dat hun werkgever onvoldoende maatregelen treft om stressklachten te voorkomen of te verminderen. De mentaal uitputtende ballast die de situatie met zich meebrengt wordt nog niet voldoende besproken. Slechts 16% van het ondervraagde zorgpersoneel praat erover met de leidinggevende. De leidinggevende kan wat aan de situatie veranderen. Daar moet een verbetering in komen.  Dit blijft niet zonder gevolg, want ruim een kwart van de zorgmedewerkers overweegt een andere baan te zoeken als de stressklachten niet verminderen.

Op 27 november 2020 heeft de Telegraaf hierover een artikel gepubliceerd. Lees het artikel in De Telegraaf online (inloggen vereist) of bekijk de download. 

Benieuwd naar alle uitkomsten uit de stress-poll? Bekijk de resultaten in de download

Tijdens de Week van de Werkstress 2020, volgden ruim 1.500 zorgmedewerkers de online webinar 'Het succes van minder stress'. Kijk hem nu terug.

Wilt u stress en werkdruk bespreekbaar maken binnen uw organisatie?

Dat kan met InDialoog van IZZ. Een bewezen effectieve methode voor het voeren van een veilige dialoog en het creëren van een gezond en veilig organisatieklimaat.

Downloads