Artikel

Vijf vragen aan trainer Martijn Venus

Vijf vragen aan Martijn Venus, manager projecten Gezond werken bij Stichting IZZ én trainer van de nieuwe driedaagse training Gezond Werken 2.0 van IZZ, die in september 2021 start.

Waarom komt IZZ met de training Gezond Werken 2.0?Martijn Venus

Omdat we hiermee bijdragen aan gezonder zorgpersoneel. En dat is gezien het hoge verloop en verzuim nu hard nodig.

Iedereen weet dat we de zorg anders moeten organiseren, om de beschikbaarheid en kwaliteit op lange termijn op peil te houden. Een belangrijke beïnvloedbare factor is het personeel (naast technologie). Op landelijk niveau zie ik van alles gebeuren (plannen voor meer loon, deltaplannen). Ook is er oog voor ondersteuning van de individuele werknemer. Maar er is onvoldoende aandacht voor het niveau daartussen: de leidinggevende en het team. De afgelopen jaren heb ik in ruim 50 zorgorganisaties rondgelopen en gezien hoe juist een energiek team het verschil maakt. Verzuim en verloop is lager want deze teams werken gezonder. Deze teams krijgen bijvoorbeeld professionele ruimte en vertrouwen van de leidinggevende, ook recent het SER advies (https://www.ser.nl/nl/Publicaties/aan-de-slag-voor-zorg). Deze training brengt dit inzicht in de praktijk.

Wat levert deze training  op voor een leidinggevende?

  • Inzicht. In het concept van Gezond werken en in de impact die je als leidinggevende daarop hebt.
  • Vaardigheden. Om via dialoog deze impact in de praktijk vorm te geven, met veel aandacht voor de veranderkundige kant. Bijvoorbeeld over gedragsbeïnvloeding.
  • Een actieplan. Om na de eerste dag gelijk mee aan de slag te gaan. De tweede dag blikken we terug en ga je leren van de ervaringen van anderen.

Opgeteld draagt dit bij aan een gezond werkend team met lager verzuim, meer behoud en hogere kwaliteit van zorg.

Wat is de inhoud van de training?

Centraal staat het concept van Gezond werken in de zorg, waar IZZ al 10 jaar aan werkt. Gezond werken gaat over het organisatieklimaat,  leiderschap, teamontwikkeling.  Ik heb 15 jaar in de financiële dienstverlening gewerkt met deze concepten. Ik zie ook hoe dit specifiek werkt in de zorg. De bevlogenheid van medewerkers en betrokkenheid bij de ‘klant’ zijn enorm maar hierin zit ook het risico. Ook zijn er nieuwe generatieverschillen die je leert zien en hanteren.

Je leert ook hoe je- onderbouwd met feiten en cijfers – anderen betrekt in je organisatie, zoals directie en HR. Zodat zij meewerken en niet meer tegenwerken. Er is veel aandacht voor de veranderkundige kant, het meekrijgen van mensen.

Tenslotte: het is geen leefstijltraining over bijv. voeding en beweging. Wel kijken we inhoudelijk naar de mate waarin de deelnemers zelf gezond werken. Want niets is zo sterk als voorbeeldgedrag.

Wat onderscheidt deze training van andere trainingen op het gebied van leiderschap en gezond werken?

Ten eerste het feit dat de trainers en deelnemers volledig uit de zorg komen. Dit zorgt voor het feest van de herkenning. Ten tweede de mix van theorie, onderzoek en praktijk. Inzicht direct vertaald in actie. Wij hebben al onze opgebouwde kennis en inzichten in de zorg gebundeld en vertaald in een programma waar je direct verbeterstappen mee kunt zetten. Met deelname aan deze training ga je dus ook meteen gezond(er) werken en leiding geven. Je team, de organisatie en de cliënt/ patiënt gaan dit omarmen, omdat iedereen ermee wint. 

Wat wil je mensen die nog twijfelen meegeven?

Bij twijfel doen!;-) Niemand zal twijfelen aan het belang. Velen zullen denken: het komt nu niet uit. Maar het komt nooit uit. Er toch ruimte voor maken, betekent dat jij direct iets gaat doen aan  verzuim, behoud en gezondheid. En het mooie is: juist jij kunt er ook het meest aan doen van iedereen in de organisatie. Dus benut jouw invloed, pak de regie voor een gezond werkend team en schrijf je in!