Artikel

Ode aan de zorgmedewerker

Soms is een schoen niet zomaar een schoen. Zoals de bekroonde ezeez. Speciaal ontworpen voor medewerkers in de gezondheidszorg. Een ode met schoenen.

Er was eens ... een schoenontwerper. Tijdens covid kon hij zijn zieke vader maandenlang niet bezoeken. Terwijl de zorgmedewerkers dag en nacht voor zijn vader zorgden. En hij zag de peetdochter van zijn vrouw en haar collega's lange diensten draaien. En zo waren er natuurlijk veel meer verhalen over de helden van de gezondheidszorg tijdens covid. De schoenenontwerper ging samen met zijn directeur op zoek naar een manier om iets terug te geven. Aan die mensen waar ze op konden rekenen, aan al die mensen in de zorg. En dat was met wat ze het beste konden: de allerbeste schoenen maken voor mensen in de zorg.

Geen sprookje

Deze ode aan de zorgmedewerker is geen sprookje maar waargebeurd. Het bedrijf van de ontwerper ontwerpt en maakt al jaren schoenen voor de beste atleten. Nu zetten ze hun gave in voor een nieuwe missie. Het moet een schoen zijn die elke dag goed zit, de hele dag door. En die er ook nog eens goed uitziet. Ze hebben zorgvuldig geanalyseerd hoe zorgmedewerkers werken en wat ze daarvoor nodig hebben. Daarvoor hebben ze dagenlang medewerkers in een ziekenhuis geobserveerd.

 

Ezees schoenen in de zorg

Speciaal voor zorgmedewerkers

En zo werd ezeez geboren. Een schoen speciaal voor zorgmedewerkers. Gemakkelijk te dragen, gemakkelijk aan en uit te trekken, gemakkelijk schoon te maken. De vier loopfasen zijn in het ontwerp ingebouwd om de hele dag comfort en ondersteuning te garanderen. Schoenen die ervoor zorgen dat lange diensten wat lichter aanvoelen. Met een van de modellen won ezeez al een mooie, internationale prijs voor innovatie in schoenen.

Tijdelijke korting voor IZZ leden

Net als IZZ wil ezeez dat je gezond kunt werken in de gezondheidszorg. Zie jij jezelf al lopen in een paar gloednieuwe ezeez? We bieden de schoenen graag tijdelijk met een leuke korting aan onze leden aan.

Niet voor mannen?

En waarom zijn ezeez er alleen voor vrouwen? Het creëren van een schoenenmerk en een product is een grote investering.  En omdat er nu eenmaal meer vrouwen dan mannen in de gezondheidszorg werken, zijn er eerst modellen voor vrouwen gemaakt. Gelukkig zijn er ook plannen voor een herenmodel. En zo lopen we allemaal nog lang en gelukkig.
 

De kunst van het lopen

De anatomische bouw van de menselijke voet is uniek voor het rechtop kunnen staan en het voortbewegen op twee voeten. De menselijke voet bestaat uit 26 botten en 214 gewrichtsbanden. De holle bouw van de voet en de S-curve van de wervelkolom helpen om schokken op te vangen.

Als je je voortbeweegt, gebruik je je voeten intensief. Als je loopt, doe je dit in vier fasen (van standfase naar zwaaifase). Bij hardlopen zijn er maar drie fasen. Daarom is het bijvoorbeeld ook geen goed idee om op hardloopschoenen te lopen.

Bron: wikipedia

Schrijf je in voor de IZZ nieuwsbrief

Maandelijks het laatste nieuws over gezond werken in jouw mailbox!