Video: hoe maak je agressie bespreekbaar?

Het afgelopen half jaar had 61% van de zorgmedewerkers te maken met agressie en geweld. Dat weten we uit eigen onderzoek. Terugdringen is dus hoog nodig. Agressie bespreekbaar maken is de eerste stap. Hoe begin je daarmee? We helpen je op weg.

Je zorgen delen helpt

Ben je op je werk geconfronteerd met schelden, dreigen, opgeheven vuisten of erger? Of maak je je zorgen omdat je ermee te maken kunt krijgen? Praat erover. Dat is de eerste stap om agressie aan te pakken. 

Met dit filmpje open je gemakkelijker het gesprek. Deel het tijdens een teamoverleg. Of stuur het door naar je teamleider. 

Agressiebeleid verbeteren

Wil je het agressiebeleid in je zorgorganisatie verbeteren? De website duidelijkoveragressie.nl heeft daar veel informatie over. Je vindt er verhalen en filmpjes van zorgorganisaties die er al ver in zijn. Je vindt er ook de app Veilig Huisbezoek. Daarmee schat je vóór een huisbezoek de risico’s op agressie in en je ziet de mogelijke maatregelen.

Veilig werken in de gehandicaptenzorg

Werk je in de gehandicaptenzorg? Dan maak je met de VeiligPlus-aanpak agressie bespreekbaar. De bijbehorende website legt de methode uit en geeft praktijkverhalen.

Zelf aan de slag