Aanvullende pakketten: Zorg voor de Zorg

Werken in de zorg is uniek. En vaak pittig, zowel lichamelijk als psychisch. Dit vraagt om speciaal op het werken in de zorg afgestemde aanvullende pakketten. Ieder jaar doet IZZ onderzoek naar het werken in de zorg. Zo weten we welke zorg mensen in de zorg zelf veel nodig hebben. En kunnen we het Zorg voor de Zorg-pakket daarop aanpassen. Je kunt bij IZZ kiezen uit verschillende pakketten.

IZZ Zorg voor de Zorg-pakket: met extra korting van IZZ

Het aanvullende IZZ Zorg voor de Zorg-pakket is speciaal afgestemd op het werken in de zorg. Met o.a. een ruime vergoeding voor:

  • (arbeids)fysiotherapie
  • mindfulness bij burn-out
  • overgangsconsulent
  • vervangende mantelzorg

Je kunt dit IZZ pakket zowel bij uitvoerende zorgverzekeraar CZ als VGZ afsluiten. De vergoedingen in het Zorg voor de Zorg-pakket zijn bij CZ en VGZ gelijk. De uitvoering en de premie kan per zorgverzekeraar wel verschillen. Bovenop het IZZ Zorg voor de Zorg-pakket kun je kiezen voor aanvullende verzekeringen met een ruimere vergoeding voor o.a. fysiotherapie, luxere mondzorg (kronen en bruggen) bij de tandarts, orthodontie, bril en alternatieve geneeswijzen. Wil je een klein aanvullend pakket? Dat kan ook.

Extra korting van IZZ 

Om het Zorg voor de Zorg-pakket toegankelijk en betaalbaar te houden, betaalt Stichting IZZ hieraan mee. Dat noemen we de extra korting van IZZ. In 2020 betaalt IZZ € 24,00 per betalende deelnemer per jaar. Dit is al in de premie van het Zorg voor de Zorg-pakket verwerkt. Je hoeft hier dus verder niets voor te doen.

Uitvoering IZZ Zorgverzekering door CZ en VGZ

IZZ werkt samen met CZ en VGZ voor de uitvoering van de IZZ Zorgverzekering. Met beide zorgverzekeraars maken we scherpe afspraken over de premie, collectiviteitskorting en de inhoud van het aanvullende IZZ pakket. Zo krijg je bij beide zorgverzekeraars de hoogste wettelijk toegestane collectiviteitskorting van 5% op de basisverzekering. Ook is iedereen welkom en word je zonder medische of tandheelkundige keuring geaccepteerd. Lees meer over de samenwerking met VGZ en CZ.

Werkgeversbijdrage en garantieregeling

Heb je het aanvullende IZZ Zorg voor de Zorg-pakket afgesloten? Dan kan het zijn dat jouw werkgever meebetaalt aan jouw zorgverzekering, omdat de IZZ–regeling een onderdeel is van een aantal zorg-cao’s. Je kunt ook recht hebben op een garantieregeling. Lees meer over de werkgeversbijdrage.

IZZ, voor gezonde zorgmedewerkers en zorgorganisaties

Stichting IZZ is opgericht door werkgevers en werknemers in de zorg. Samen maken we ons sterk voor een gezonde zorgsector en een gezonder Nederland. Dat doen wij met de eigen IZZ Zorgverzekering voor de zorg en het Gezond werken in de zorg programma. We doen onderzoek en projecten op het gebied van gezond werken in de zorg. De kennis die we daaruit halen, gebruiken we bij het samenstellen van een passende aanvullende verzekering voor jou: het Zorg voor de Zorg-pakket. We delen onze kennis ook met zorgmedewerkers en zorgorganisaties. IZZ werkt samen met CZ en VGZ voor de uitvoering van de IZZ Zorgverzekering.