IZZ Zorgverzekering

Aanvullende pakketten: Zorg voor de Zorg

Als je in de zorg werkt, kun je deelnemen aan de collectieve ziektekostenregeling IZZ. Je kunt gebruik maken van de speciaal op de zorg afgestemde aanvullende pakketten. Welke pakketten zijn er?

Pluspunten van de aanvullende pakketten van de IZZ Zorgverzekering:

Extra vergoedingen voor fysiotherapie, arbeidsfysiotherapie en bij mantelzorg (Zorg voor de Zorg-pakket)
Ruime keuze uit aanvullende pakketten en modules
Je werkgever betaalt meestal mee via de zorg-cao

Je kunt kiezen voor een van de aanvullende pakketten. In het kort zijn dit:

1. Totaalpakketten: Zorg voor de Zorg

Speciaal voor mensen in de zorg heeft IZZ samen met VGZ en CZ het aanvullende Zorg voor de Zorg-pakket ontwikkeld. Je krijgt bijvoorbeeld een ruime vergoeding voor fysiotherapie. Want klachten aan het bewegingsapparaat komen vaak voor bij zorgmedewerkers. De Zorg voor de Zorg totaalpakketten geven je daarnaast ook een ruime vergoeding voor mondzorg, vervangende mantelzorg en preventieve zorg. Bovendien krijg je vaak van je werkgever een werkgeversbijdrage via de zorg-cao.

Wil je een bescheiden aanvullende verzekering voor verschillende zorgonderdelen? Daarvoor zijn het Bijzonder Bewust pakket van VGZ en het ZorgGoed pakket van CZ geschikt: een klein totaalpakket met een paar belangrijke vergoedingen.

2. Zelf samenstellen: Kies-zelf modules

Wil je liever geen totaalpakket? Maar zelf kiezen waarvoor je je aanvullend verzekerd? Dan kun je bij VGZ kiezen voor de Kies-zelf modules. Daarmee kun je je aanvullend verzekeren voor losse zorgonderdelen. Er zijn Kies-zelf modules voor: fysiotherapie, tandzorg en zorg in het buitenland. 

Uitvoering IZZ Zorgverzekering door VGZ en CZ

IZZ is een stichting, opgericht door werkgevers en werknemers in de zorg. We stellen de IZZ Zorgverzekering speciaal samen voor mensen die in de zorg werken. Stichting IZZ maakt namens haar leden afspraken over de premie, samenstelling en service van de IZZ Zorgverzekering. De IZZ Zorgverzekering wordt uitgevoerd door VGZ en CZ. Hier kan je terecht voor informatie over de IZZ Zorgverzekering, zoals uitgebreide informatie over de pakketten en premie berekenen.