Nieuws

Bestuurder Anita Wydoodt van ETZ gelooft in de kracht van de dialoog

Anita Wydoodt is zich als bestuurder van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg bewust van invloed als het gaat over gezond werken.'We vragen veel van onze mensen, dat kan niet zonder de dialoog te voeren.'

Foto Anita Wydoodt

"Ik was vanaf mijn eerste baan als bestuurder al verwonderd toen ik om mij heen keek dat heel veel bestuurders bezig waren met vastgoed en met ICT en met...
En ik dacht: zit ik hier eigenlijk wel op de goede plek, want ik hou me bezig met de kwaliteit van de zorg en met HR-thema's. Blijkbaar zijn er andere dingen die ik als ondersteunende dingen aan het ziekenhuisproces beschouw die andere bestuurders belangrijker vinden dan ik. Dus ik heb daar ook wel wat mee geworsteld, en toen dacht ik: weet je, ik ga gewoon staan voor datgene dat ik belangrijk vind, en daar ga ik gewoon volop voor. En dat maakt wel dat ik, nou, volgens mij ook wel op die manier bekend sta. Tenminste, als ik feedback krijg van... En daar ben ik nog altijd blij om, want ik denk dat ik anders misschien wel met een burn-out thuis zou hebben gezeten. Ja."

InDialoog op de SEH

De spoedeisende hulp van het ETZ ging aan de slag met InDialoog. Medewerkers van de SEH zijn enorm bevlogen en betrokken, maar raken mede daardoor ook emotioneel uitgeput en overvraagd. Dat blijkt uit een groot onderzoek bij 28 ziekenhuizen van IZZ en de Universiteit Leiden. 

IZZ nieuwsbrief Gezond werken in de Zorg

Onze digitale nieuwsbrief is gericht op professionals die zich bezighouden met Gezond Werken in de Zorg en verschijnt circa 12 keer per jaar.

Aanmelden