InDialoog werkt ook op de lange termijn

De aanpak InDialoog van IZZ werkt ook op de lange termijn, weten we na aanvullend onderzoek. Dankzij de aanpak daalt het werk gerelateerd verzuim met maar liefst 38,7%.

En de kwaliteit van de geleverde zorg is hoger volgens de teams die de aanpak volgen. Wilt u ook gezond en veilig werken in uw organisatie bevorderen? Start vandaag nog met de aanpak InDialoog (voorheen Organisatieklimaat)! In 2015 introduceerde IZZ de aanpak InDialoog, ontwikkeld vanuit de data van het collectief. Een eenvoudige, praktische methodiek, gebaseerd op dialoog en commitment. De afgelopen periode werd de effectiviteit van de aanpak in tien zorgorganisaties getoetst. Daarbij ging de helft van de teams aan de slag met de aanpak, de andere helft (de controlegroep) werkte op de oude voet door. 

Wat blijkt: het organisatieklimaat in de teams die volgens de aanpak hebben gewerkt, is daadwerkelijk verbeterd. En dit werkt door in de gezondheid van de teamleden. Concrete winst dus voor medewerkers én organisatie! We zetten de belangrijkste uitkomsten van het onderzoek voor u op een rij:

  1. Het organisatieklimaat wordt als gezonder en veiliger ervaren
  2. Medewerkers laten gezonder en veiliger gedrag zien
  3. Teams nemen de regie
  4. Teamleiders passen ­leiderschapsstijl aan
  5. Medewerkers voelen zich gezonder
  6. Het werkgerelateerd verzuim daalt
  7. De kwaliteit van zorg neemt toe


Download het artikel hieronder voor meer achtergrondinformatie. 
Foto: Ook de teams van het Amsterdamse Cordaan hebben baat bij de aanpak InDialoog. 

Meer weten over InDialoog?

Wilt u meer weten over InDialoog? Bekijk dan de overige publicaties en materialen op onze website. Uiteraard staan wij u ook persoonlijk te woord voor meer informatie.

InDialoog uitgelegd >

Discussieer mee!

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst even inloggen met je IZZ-lidmaatschap.