Aan de slag

Dit helpt, vier minuten adempauze bij herstel na covid

Iedereen die nog last houdt van klachten na een covidbesmetting herkent het vast wel. Je wil te veel, te snel. De kunst is te stoppen wanneer je eigenlijk nog iets verder kunt. Pak vaker een adempauze met de Heart Focused Breathing van HeartMath.

afbeelding zorgmedewerker


Als zorgverlener ben je gewend om door te gaan, klaar te staan. Dan kom je jezelf behoorlijk tegen als je last hebt van langdurige covidklachten. Kortademigheid en vermoeidheid zijn veelvoorkomende symptomen. Naast het fysieke ongemak dat ze veroorzaken, zorgen ze ook weer voor extra vermoeidheid, stress en bezorgdheid.

Fijn rustmoment

Heart Focused Breathing is een techniek die helpt om jezelf en je lichaam snel in balans te brengen. Het is een fijn rustmoment van nog geen vier minuten en helpt je gedurende de dag bewust te zijn van je lijf, brein, gedachten en je emoties.

Doe de oefening een paar keer per dag en creëer zo bewust kleine momenten waarin je ‘op adem kunt komen’, bijvoorbeeld als je de computer opstart, als je wacht bij het koffiezetapparaat of thuis op de bank. Zo kun je vast nog wel een of twee van die natuurlijke momenten bedenken. Op deze manier ga je slimmer om met de energie die je hebt.

Doe de oefening:

Meer van HeartMath

We hebben nog meer mooi ledenvoordeel van onze partner HeartMath: de training Hartcoherentie voor minder stress en meer veerkracht. HeartMath helpt al ruim dertig jaar mensen om de beste versie van zichzelf te worden, door middel van hartcoherentie.