De voordelen van IZZ

Stichting IZZ is opgericht door werkgevers en werknemers in de zorg. Samen maken we ons sterk voor een gezonde zorgsector en een gezonder Nederland. Dat doen wij met de eigen IZZ Zorgverzekering voor de zorg en het Gezond werken in de zorg programma.

We doen onderzoek en projecten op het gebied van gezond werken in de zorg. De kennis die we daaruit halen, gebruiken we bij het samenstellen van een passende aanvullende verzekering voor jou: het Zorg voor de Zorg-pakket. IZZ werkt samen met VGZ en CZ voor de uitvoering van de IZZ Zorgverzekering. We delen onze kennis ook met zorgmedewerkers en –organisaties. Ontdek hier alle voordelen voor zorgmedewerkers. 

De 10 voordelen van de IZZ Zorgverzekering 

De IZZ Zorgverzekering is de eigen zorgverzekering voor mensen in de zorg. Deze zorgverzekering wordt zorgvuldig afgestemd op de gezondheidsrisico’s en relevante ontwikkelingen in de zorg. Omdat werken in de zorg nu eenmaal iets anders van je vraagt op lichamelijk en psychisch vlak. Ruim 410.000 mensen hebben een IZZ Zorgverzekering. Dat zijn ongeveer 210.000 zorgmedewerkers en hun gezinsleden. Je profiteert als zorgmedewerker van veel voordelen:

 1. Scherpe premie én maximale wettelijke collectiviteitskorting van 5% op alle basisverzekeringen van de IZZ Zorgverzekering (m.u.v. Bewuzt van VGZ).
 2. Aanvullend Zorg voor de Zorg-pakket: speciaal afgestemd op werken in de zorg met ruime vergoedingen voor fysiotherapie, mantelzorg, overgangsconsulent en mindfulness bij burn-out.
 3. Extra korting van IZZ op het Zorg voor de Zorg-pakket.
 4. Werkgever betaalt soms mee aan jouw IZZ Zorgverzekering. En bij sommige zorg-cao’s heb je recht op een garantieregeling. Lees meer over de werkgeversbijdrage.
 5. Premiebetaling via je salaris, wel zo makkelijk.
 6. Ruime keuze uit basisverzekeringen en aanvullende pakketten bij twee zorgverzekeraars: VGZ en CZ.
 7. Je partner en kinderen verzeker je net zo makkelijk en voordelig mee. En kinderen tot 18 jaar zijn gratis aanvullend meeverzekerd.
 8. Nog 3 jaar recht op alle voordelen als je niet meer in de zorg werkt.
 9. Ongevallendekking voor mondzorg tot maximaal € 10.000,- (bij aanvullende verzekering).
 10. Met je IZZ-lidmaatschap draag je bij aan een gezondere zorg. Wil je meer weten over hoe we de zorg samen gezonder maken? Bekijk dan onze animatie.
IZZ Zorgverzekering voor de zorg

Informatie en tips om gezond te werken 

Wat helpt jou om gezond en plezierig te werken? Op onze pagina Gezond Werken delen wij onze kennis uit onderzoek en projecten. je leest hier tips en ervaringen van andere zorgmedewerkers en experts waar je direct mee aan de slag kunt. Alle belangrijke onderwerpen komen aan bod. Zoals psychische belasting, fysieke belasting, regeldruk, mantelzorg, overgang en nog veel meer.

Nog meer voordeel

Als je de IZZ Zorgverzekering voor de zorg afsluit, profiteer je ook van ledenvoordelen en kortingsacties:

 • Je ontvangt vier keer per jaar ons gratis magazine De Zorg.
 • Je kunt profiteren van interessante ledenvoordelen zoals gratis online zelfhulptrainingen en korting op allerlei gezondheidsartikelen.
 • Je krijgt toegang tot de IZZ community waar je inspiratie opdoet en meepraat over gezond werken in de zorg.
 • Je kunt meedoen aan het IZZ ledenpanel. Hierdoor kun je meepraten over de samenstelling van de IZZ Zorgverzekering.
 • Bekijk ook eens onze vacaturebank voor de zorg

Wil jij ook profiteren van de ledenvoordelen?

Maak dan direct een IZZ-ledenprofiel aan. Dit kan als je een collectieve IZZ Zorgverzekering hebt.

Heb je nog geen collectieve IZZ Zorgverzekering of werk je nog niet in de zorg? Dan kan je een niet-ledenprofiel aanmaken. Dan ontvang je al wel het gratis magazine de Zorg. Je kunt je ook abonneren op onze maandelijkse nieuwsbrief. We houden je graag op de hoogte van ons werk!

Maak een IZZ profiel aan