De voordelen van IZZ

Nederland kan niet zonder de zorg. En de zorg gaat altijd door, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Voor bijna 17 miljoen mensen die allemaal ooit, soms, steeds vaker of continu zorg nodig hebben. Voor goede zorg zijn gezonde zorgmedewerkers nodig. En gezonde zorgorganisaties. Bij IZZ werken we hier aan. Iedere dag. Ontdek wat dit voor jou betekent.

De IZZ Zorgverzekering voor de zorg

De IZZ Zorgverzekering is de eigen zorgverzekering voor mensen in de zorg. Deze zorgverzekering wordt zorgvuldig afgestemd op de gezondheidsrisico’s en relevante ontwikkelingen in de zorg. Omdat werken in de zorg nu eenmaal iets anders van je vraagt op lichamelijk en psychisch vlak. Je profiteert als zorgmedewerker van veel voordelen.

De 10 voordelen; IZZ Zorgverzekering voor de zorg

Al meer dan 418.000 mensen hebben een IZZ Zorgverzekering. Dat zijn ruim 220.000 zorgmedewerkers en hun gezinsleden. Bekijk alle voordelen.

 1. Scherpe premie én maximale wettelijke collectiviteitskorting van 5% op alle basisverzekeringen van de IZZ Zorgverzekering (m.u.v. Bewuzt van VGZ).
 2. Aanvullend Zorg voor de Zorg-pakket: speciaal afgestemd op werken in de zorg met ruime vergoedingen voor fysiotherapie, mantelzorg, overgangsconsulent en mindfulness bij burn-out.
 3. Extra korting van IZZ op het Zorg voor de Zorg-pakket.
 4. Werkgever betaalt soms mee aan jouw IZZ Zorgverzekering. En bij sommige zorg-cao’s heb je recht op een garantieregeling. Lees meer over de werkgeversbijdrage.
 5. Premiebetaling via je salaris, wel zo makkelijk.
 6. Ruime keuze uit basisverzekeringen en aanvullende pakketten bij twee zorgverzekeraars: VGZ en CZ.
 7. Je partner en kinderen verzeker je net zo makkelijk en voordelig mee. En kinderen tot 18 jaar zijn gratis aanvullend meeverzekerd.
 8. Nog 3 jaar recht op alle voordelen als je niet meer in de zorg werkt.
 9. Ongevallendekking voor mondzorg tot maximaal € 10.000,- (bij aanvullende verzekering).
 10. Je draagt bij aan een gezondere zorg: IZZ ondersteunt onderzoeken en projecten voor mensen die werken in de zorg op het gebied van gezondheid en inzetbaarheid.
IZZ Zorgverzekering voor de zorg

Nog meer voordeel

Als je de IZZ Zorgverzekering voor de zorg afsluit, profiteer je ook van ledenvoordelen en kortingsacties:

 • Je ontvangt vier keer per jaar ons gratis magazine De Zorg.
 • Je kunt profiteren van gratis online zelfhulptrainingen (zoals de slaaptraining van Mirro) en kortingen op allerlei gezondheidsartikelen.
 • Je krijgt toegang tot de IZZ community waar je inspiratie opdoet en meepraat over gezond werken in de zorg.
 • Je kunt meedoen aan het IZZ ledenpanel. Hierdoor kun je meepraten over de samenstelling van de IZZ Zorgverzekering.
 • Bekijk ook eens onze vacaturebank voor de zorg. De IZZ Zorgverzekering voor de zorg biedt naast scherpe premies en collectiviteitskorting veel voordelen voor zorgmedewerkers. Bekijk alle voordelen!

Heb je een collectieve IZZ zorgverzekering?

Maak dan direct een IZZ-ledenprofiel aan en profiteer van de hierboven genoemde ledenvoordelen en kortingsacties. Maak een IZZ-ledenprofiel aan

Heb je GEEN collectieve IZZ Zorgverzekering?

Heb je nog geen collectieve IZZ Zorgverzekering of werk je nog niet in de zorg? Dan kan je een niet-ledenprofiel aanmaken. Dan ontvang je al wel het gratis magazine de Zorg. Je kunt je ook abonneren op onze maandelijkse nieuwsbrief. We houden je graag op de hoogte van ons werk! Maak een niet-ledenprofiel aan

IZZ, voor gezonde zorgmedewerkers en –organisaties

Stichting IZZ is opgericht door werkgevers en werknemers in de zorg. Samen maken we ons sterk voor een gezonde zorgsector en een gezonder Nederland. Dat doen wij met de eigen IZZ Zorgverzekering voor de zorg en het Gezond werken in de zorg programma. We doen onderzoek en projecten op het gebied van gezond werken in de zorg. De kennis die we daaruit halen, gebruiken we bij het samenstellen van een passende aanvullende verzekering voor jou: het Zorg voor de Zorg-pakket. We delen onze kennis ook met zorgmedewerkers en –organisaties. IZZ werkt samen met VGZ en CZ voor de uitvoering van de IZZ Zorgverzekering.

De IZZ Zorgverzekering in 2020

 • Scherpe premie én 5% collectiviteitskorting
 • Zorg voor de Zorg-pakket: speciaal afgestemd op het werken in de zorg
 • Ruime keuze bij 2 zorgverzekeraars: VGZ en CZ
 • Je draagt bij aan een gezondere zorgsector

Naar de pakketten en premies