Nieuws

Webinar: Eerste hulp na ingrijpende gebeurtenissen

Veel zorgmedewerkers krijgen te maken met een ingrijpende gebeurtenis, zoals overlijden, agressie of intimidatie. Maar ook de stress en angst rondom corona hebben een enorme impact. De vraag is dan ook: Hoe blijven jij en je collega’s op de been na zo’n overweldigende ervaring? 

Bijna 700 zorgmedewerkers volgden het gratis online webinar van IZZ op 23 maart 2021. Kijk hem nu terug en download de factsheet met tipsIn het webinar krijg je antwoord op de volgende vragen:

  • Is mijn reactie na een ingrijpende gebeurtenis wel normaal?
  • Wat zijn hulpmiddelen waar ik snel baat bij heb en wat kan ik zelf doen om op de been te blijven?
  • Waarom is collegiale ondersteuning (peer support) essentieel bij de verwerking en hoe kan mijn werkgever me hierin ondersteunen?

Ook komen ervaringsverhalen van andere zorgmedewerkers aan bod en concrete tips en tricks waar je gelijk mee aan de slag kunt.

Kijk het webinar terug

Meer info over het webinar

In 75 minuten neemt Patrick Nederkoorn (dagvoorzitter en cabaretier) je mee langs bovenstaande vragen en antwoorden van onze gastsprekers:

  • Juul Gouweloos (psycholoog - ARQ IVP) geeft uitleg over stressreacties en  mentale veerkracht.
  • Anouk ten Arve (programma manager - IZZ) vertelt over de steun die zorgmedewerkers ervaren vanuit hun collega’s en werkgever. 
  • Lucy Dijkman (grondlegger van peer support in Nederland - OLVG) neemt je mee in de kracht van peer support bij ingrijpende gebeurtenissen.

Tips: dit kun je doen bij een ingrijpende gebeurtenis

Wil je direct aan de slag met concrete tips? Wij verzamelden de tips uit het webinar op een handige gratis factsheet. De factsheet bevat feiten en inzichten uit onderzoek en tips wat je kunt doen bij een ingrijpende gebeurtenis. Concrete tips voor jezelf en je collega's waar je direct mee aan de slag kunt.