Nieuws

De IZZ Zorgverzekering in 2023

Zorg jij wel goed voor jezelf? Vaak vraagt de zorg voor je patiënten, cliënten, maar ook je dierbaren of collega’s veel ruimte. Waardoor tijd en aandacht voor échte zorg voor jezelf er wel eens bij inschiet. Terwijl goed voor anderen zorgen, toch echt begint bij goed voor jezelf zorgen. Verzeker ook jezelf van goede zorg. Met de IZZ Zorgverzekering. De zorgverzekering van mensen in de zorg. Er is al een basisverzekering vanaf € 127,45 per maand.

De collectieve IZZ Zorgverzekering in 2023

Financieel voordeel

  • Op de Zorg voor de Zorg pakketten krijg je tot € 39,60 extra korting per jaar van Stichting IZZ. Op het Zorg voor de Zorg Budget pakket krijg je € 15 korting van IZZ. De korting wordt verwerkt in de premie.
  • Ook krijg je in 2023 bij de IZZ Zorgverzekering door VGZ collectiviteitskorting op de Zorg voor de Zorg-pakketten.
  • Bij de IZZ Zorgverzekering door CZ mag je tot wel 5 ongebruikte fysiobehandelingen meenemen naar het volgende jaar en krijg je jaarlijks een Health Check.

Eigen risico compensatie ook in 2023

Wij blijven ook in 2023 je eigen risico tot € 385 vergoeden als je in de zorg werkt, corona hebt gehad en hiervoor zorgkosten hebt gemaakt. Dit geldt ook voor zorgkosten door long covid (als je op verwijzing Paramedische Herstelzorg krijgt)

Extra zorg bij langdurige covidklachten

Bijna 30% van de zorgmedewerkers heeft langdurige klachten na covid. Voor deze mensen doen we in 2023 graag iets extra’s, zoals:

• 25% korting op het e-book ‘Long covid zelfhulpgids’, geschreven door experts van de post-covidkliniek in Oxford én longcovid-patiënten

• Online zelfzorg voor fysieke klachten na covid

Ruime vergoeding voor fysiotherapie en psychische hulp

Onze kennis over gezond werken in de zorg gebruiken we voor een passende aanvullende verzekering voor zorgmedewerkers, het Zorg voor de Zorg-pakket met:

  • Ruime vergoeding voor fysiotherapie oplopend van 9 tot 52 behandelingen per jaar
  • Vergoeding van online psychische hulp (gratis consulten met een psycholoog van OpenUp (VGZ). Of deelname aan het online zelfhulpprogramma Stressles (CZ)
  • Vergoeding voor Mindfulness bij burn-out tot maximaal 350

Meer keuze uit aanvullende verzekeringen per 2023

In 2023 kun je ook voor kleine, goedkopere aanvullende pakketten kiezen binnen de IZZ Zorgverzekering:

IZZ Zorgverzekering door CZ

  • Zorg voor de Zorg Budget voor € 7 per maand, met o.a. 9 fysiotherapie behandelingen, spoedeisende hulp buitenland en extra korting van IZZ 

IZZ Zorgverzekering door VGZ

  • IZZ Bewuzt Actief met spoedeisende zorg buitenland
  • IZZ Bewuzt Fit met o.a. 4 fysiotherapiebehandelingen en spoedeisende hulp buitenland
  • IZZ Bewuzt Gezond met 6 fysiotherapie behandelingen, spoedeisende hulp buitenland en mondzorg 75% tot max. € 250 per jaar

Speciaal voor bestaande deelnemers met Extra 1 en 2: overgangsregeling orthodontie

Zoals je waarschijnlijk weet, wijzigt de dekking voor orthodontie in Zorg voor de Zorg Extra 1 en 2 in de IZZ Zorgverzekering door VGZ per 1 januari 2023. Deelnemers die in 2022 Zorg voor de Zorg Extra 1 of 2 hadden, houden wel recht op de vergoeding uit 2022.

Activeer je lidmaatschap

Met je IZZ Zorgverzekering ben je lid van het ledencollectief van IZZ. Activeer snel je IZZ lidmaatschap en je kunt gebruikmaken van alle ledenvoordelen.

illustratie werken in de zorg

Korting en gratis ledenvoordelen

Uiteraard vullen we geheel 2023 ons ledenaanbod aan met kortingen en leuke acties, afgestemd op jouw werk in de zorg. Van compressie-sokken tot boeken. Van gezond eten tot sporten. Ook delen we natuurlijk onze kennis door leuke tips, tools en leerzame modules en webinars.

Schrijf je in voor de IZZ nieuwsbrief

Maandelijks het laatste nieuws over gezond werken in jouw mailbox!