Nieuws

Schrijf je nu in voor de training Gezond Werken 2.0 voor leidinggevenden; 2e leergang start dit najaar!

Wil jij als leidinggevende jouw invloed, kennis en vaardigheden meer benutten voor het behoud van medewerkers in je team en het verbeteren van hun werkplezier en de kwaliteit van zorg? Start dan in het najaar van 2022 (leergang 2) samen met andere leidinggevenden uit de zorg met de driedaagse training Gezond Werken 2.0 van Stichting IZZ. Zet vandaag nog de eerste stap voor een gezond werkend zorgteam en schrijf je in. Een mooie start na de zomer(vakantie)! 

Snel resultaat

Na drie dagen training bezit jij de vaardigheden en kennis om vanuit jouw rol en invloed je team gezonder te laten werken. Wat jou dat als leidinggevende oplevert? Direct effect van jouw gezonde leiderschap: een veerkrachtig zorgteam waar werkplezier voorop staat, het verzuim laag is en de kwaliteit van zorg juist hoog.

Pak jouw rol

Heb ik daar invloed op als leider? Ja, juist jij hebt de invloed om daar van heel dichtbij je team bij te helpen. Als Stichting IZZ weten we na jaren onderzoek wat de doorslaggevende onderdelen zijn als het gaat over gezond werken en dat jij daar als leider het verschil in maakt voor je medewerkers. En dat gaat veel verder dan extra fruit tijdens de pauze of voldoende tilliften op de afdeling.

Aan de slag met verbeterplan

Het gaat erom dat jouw team onder jouw leiding in oplossingen denkt, problemen eerder signaleert en bespreekt. Ingewikkeld? Nee. Effectief? Ja! Veel (team)leiders en zorgteams in de gehandicaptenzorg, verpleeg- en verzorgingshuizen, geestelijke gezondheidszorg en ziekenhuizen gingen je al voor. Met succes... Ook jij kunt dit voor jouw team en organisatie laten werken. Je werkt aan een direct toepasbaar verbeterplan ’Gezond werken’ voor jouw organisatie . Je weet jouw plan met de juiste feiten en cijfers te onderbouwen en krijgt niet alleen je team, maar ook je regiomanager en –directeur enthousiast voor de uitvoering ervan. 

De training start in het najaar van 2022. De exacte data volgen. 

Na drie dagen training bezit jij de vaardigheden en kennis om je team gezonder te laten werken.

Driedaagse:

Dag 1: Inzicht

Donderdag 10 februari 2022

 • Hoe gezond werkt mijn team nu?
 • Gezondheid medewerkers in zorgorganisaties
 • Hoe gezond is mijn team en organisatie?
 • In welk klimaat en met welke leiderschapsstijl werk ik?

Dag 2: In dialoog

Donderdag 7 april 2022

 • In gesprek over verbeteren
 • Zakelijk rechtvaardigen van gezond werken
 • Businesscase Gezond Werken maken voor mijn team
 • De teamdialoog als basis voor alles

Dag 3: In actie

Donderdag 2 juni 2022

 • Aan de slag met gezond werken
 • Verbeterplan maken
 • Voorkeursstijlen en valkuilen bij aanpak gezonder werken
 • Leren van en met elkaar

Jouw trainers deze dagen:
Martijn Venus, adviseur/trainer Gezond Werken Stichting IZZ
Anouk ten Arve, programma manager Stichting IZZ
Desiree Plaisier, teamcoach en A&O deskundige bij WerkPlaisier
Henrico van Roekel, promovendus Gezond Leiderschap in de Zorg, Universiteit Utrecht

Praktisch

We trainen in kleine groepen waar veel mogelijkheden zijn om met elkaar praktijkcases uit te wisselen en vragen te stellen over jouw werksituatie. Na iedere trainingsdag heb je een lijstje met actiepunten waar je morgen mee aan de slag kan in je team. We wisselen kennis met vaardigheden af. De kennis die we hebben opgedaan uit jarenlang onderzoek maken we direct toepasbaar voor jouw dagelijkse werkpraktijk. Na de training ontvang je een voucher van 2 uur voor een consult met een adviseur van Stichting IZZ voor aanscherping, borging en uitrol van je verbeterplan. Je mag daar uiteraard collega’s uit je organisatie bij betrekken. Samen met een collega teamleider deelnemen? Ook dat is mogelijk. Bundel jullie krachten en ga samen aan de slag voor een gezond werkend team.

Data:
Donderdag 10 februari 2022
Donderdag 7 april 2022
Donderdag 2 juni  2022

Locatie:
Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Soesterberg 

Prijs:
€ 2.495,- Voor IZZ-leden/verzekerden: € 1.995,-. Bent u lid bij PGGM, dan komt u in aanmerking voor een korting van 250 euro. (U kunt slechts van een van de twee acties gebruik maken)

Downloads