Artikel

Blijf in gesprek, juist tijdens een crisis

Blijf juist tijdens deze crisis in gesprek over de gezondheid van jezelf en van je collega. Bekijk hier tips van andere zorgorganisaties en IZZ.

Illustratie

Er is weinig tijd. Zorgmedewerkers wisselen elkaar af en doen de overdracht over de actuele status van patiënten en cliënten. Is er bij jullie tijdens die overdracht ook tijd om even te delen hoe je er zelf bij zit? En teamleider hoe zorg je er in deze hectische tijd voor dat je op de hoogte bent van het wel en wee van de medewerkers? Bekijk hieronder tips van diverse zorgorganisaties en IZZ om met elkaar in gesprek te blijven. 

1. Ga een mini-dialoog aan

Het belang van een goed teamgesprek is iets waar we als IZZ als jaren onderzoek naar doen. In deze crisis is er geen tijd voor een uitgebreide dialoog, maar even stilstaan bij hoe het gaat met het team kan altijd. Lees meer.

2. Persoonlijke coaches van Sterk in je werk

CNV Zorg & Welzijn en de 14 regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus, starten met extra ondersteuning voor medewerkers in zorg en welzijn die in het werk geconfronteerd worden met corona. Professionele coaches bieden op vrijwillige basis extra mentale coaching en een luisterend oor, en verwijzen zo nodig door naar gespecialiseerde hulp.

www.sterkinjewerk.nl

3. Tips van Defensie

De medewerkers van defensie weten als geen ander hoe ze moeten omgaan met crisissituaties. Zij delen hun tips en ervaringen in een webinar special gericht op zorgmedewerkers. Het webinar is hier te bekijken.

4. Vuistregels van DeZorgSamen

  • Zorg voor een goede teamsfeer.
  • Blijf aanwezig.
  • Luister en laat mensen ventileren.
  • Zorg voor jezelf, ook als je zorgt voor een collega.

 

Schrijf je in voor de IZZ nieuwsbrief

Maandelijks het laatste nieuws over gezond werken in jouw mailbox!