Corona

De zorg staat enorm onder druk tijdens deze uitbraak van het coronavirus. Blijf juist tijdens deze crisis alert op jouw gezondheid én die van je collega's. Laat je inspireren door de onderstaande verhalen en tips.

Corona in de zorg: de cijfers

81% van de zorgmedewerkers piekert over corona. 18% is besmet met Covid-19 en bijna de helft hiervan had langdurige corona-klachten, blijkt uit ons onderzoek Zorgmonitor Gezond werken in de Zorg van afgelopen jaar. Daarom vraagt IZZ bij zorgorganisaties extra aandacht voor gezond en veilig werken, het in gesprek gaan met elkaar over problemen én het uitwisselen van ervaringen.

IZZ ondersteunt bij corona

IZZ doet er alles aan de zorg staande te houden tijdens de pandemie. Dit doen we met passende vergoedingen binnen de IZZ Zorgverzekering, tools en ledenvoordelen. Samen maken we ons sterk voor gezond werken in de zorg. Bekijk bijvoorbeeld eens:

  • Eigen Risico Compensatie
    Werk je in de zorg, heb je door corona je eigen risico moeten aanspreken en heb je een IZZ Zorgverzekering? Maak dan gebruik van de Eigen Risico Compensatie van IZZ.

Positief: verbeterd organisatieklimaat

Elk jaar doen wij onderzoek naar het organisatieklimaat. En wat bleek tijdens de coronacrisis? Het organisatieklimaat kan in crisistijden juist ook verbeteren! Behalve de druk op zorgorganisaties en -medewerkers, zorgde de uitbraak dus ook zeker voor positieve ontwikkelingen. Leidinggevenden en werkgevers zijn namelijk veel meer gaan communiceren met zorgmedewerkers. Ook gaven ze meer prioriteit aan gezond en veilig werken. Dat houden we graag vast.

Lees bijvoorbeeld eens dit inspirerende verhaal: Altijd al oog voor eigen mensen.