Corona

De zorg staat nog steeds enorm onder druk door corona. Blijf alert op jouw gezondheid én die van je collega's. Laat je inspireren door de onderstaande verhalen en tips.

Corona in de zorg: hoge werkdruk

Nederland gaat weer van het slot, maar de werkdruk in zorg en welzijn blijft hoog. Dat blijkt uit het onderzoek van PGGM&CO en IZZ. Dit heeft vooral effect op de werk-privébalans en mentale fitheid. Wat ook veel invloed heeft op hoe medewerkers zich voelen zijn: onvoldoende rust nemen, het gevoel altijd bereikbaar te moeten zijn, het vervullen van privé-zorgtaken en emotioneel aangrijpende situaties. Daartegenover staat dat keuzevrijheid en een bewuste leefstijl een positieve impact hebben op de werkdruk.

Positief: verbeterd organisatieklimaat

Elk jaar doen wij onderzoek naar het organisatieklimaat. En wat bleek tijdens de coronacrisis? Het organisatieklimaat kan in crisistijden juist ook verbeteren! Behalve de druk op zorgorganisaties en -medewerkers, zorgde de uitbraak dus ook zeker voor positieve ontwikkelingen. Leidinggevenden en werkgevers zijn namelijk veel meer gaan communiceren met zorgmedewerkers. Ook gaven ze meer prioriteit aan gezond en veilig werken. Dat houden we graag vast.