Nieuws

IZZ compenseert eigen risico bij corona

Coronabesmetting gekregen door je werk in de zorg? Wij vinden het onterecht als je daarvoor zelf zorgkosten moet maken. IZZ compenseert daarom eenmalig de kosten van jouw eigen risico binnen de basisverzekering (tot maximaal €385) als je COVID-19 hebt opgelopen en daardoor zorgkosten maakt. Een van de voordelen van de IZZ Zorgverzekering van mensen in de zorg.

Illustratie ERC

De IZZ Zorgverzekering is extra voordelig voor iedereen die in de zorg werkt. En met vergoedingen die zijn afgestemd op het werken in de zorg. Naast de Eigen Risico Compensatie krijgen de zorgmedewerkers onder meer de maximale wettelijke collectiviteitskorting van 5%, een financiële bijdrage van dertig euro voor hun aanvullende IZZ Zorgverzekering, extra psychische zorg en gegarandeerde hulp wanneer hun behandeling of operatie door een omzetplafond wordt uitgesteld. Hiermee biedt IZZ zorgmedewerkers extra steun en waardering in coronatijd, waarin zij onder grote druk staan. Zodat dit ten goede komt aan hun eigen gezondheid, die van de zorg in het geheel en daarmee ook die van Nederland.

Extra steun en waardering

Roland Kip, algemeen directeur van Stichting IZZ: ‘Eerder dit jaar pleitten we al bij de overheid voor een vergoeding van het eigen risico van de basisverzekering dat zorgmedewerkers moeten betalen doordat zij COVID-19 oplopen tijdens hun werk. Vergoeding vanuit de overheid bleef uit, waarop we besloten om dit zelf te organiseren en – naast onze andere activiteiten – te investeren in extra steun en waardering voor de mensen in de zorg.’

Samen staan we sterk

Zorgmedewerkers worden vanwege hun vitale beroep bovengemiddeld blootgesteld aan het coronavirus. Volgens de laatste cijfers van het RIVM zijn tot nu toe in totaal  53.844 (10 november 10.00 uur) zorgmedewerkers besmet met het virus, waarvan er 637 zijn opgenomen in het ziekenhuis en 15  mensen zijn overleden. Kip: ‘In dit vitale beroep moeten zij patiënten en cliënten die besmet zijn met het virus behandelen en verzorgen.  Het is dan zeer onterecht en erg cru als je vanwege de aard van je werk wordt besmet met het coronavirus, daar ziek van wordt en je ook nog eens een rekening krijgt voor het eigen risico van je zorgverzekering. Daarom zijn we blij dat we hen nu zelf op deze manier extra kunnen steunen en waarderen. Want in de zorg staan we samen sterk.’

 

De voordelen van IZZ

De Eigen Risico Compensatie is onderdeel van het brede pakket aan ledenvoordelen van IZZ. Aantrekkelijke extra’s waarmee je jouw gezondheid verder kunt versterken.