Onze eigen IZZ Zorgverzekering vanaf 2019 bij VGZ én CZ

Vanaf 2019 wordt de IZZ Zorgverzekering, de eigen zorgverzekering van mensen in de zorg, uitgevoerd door twee zorgverzekeraars. Naast VGZ zal ook CZ de IZZ zorgverzekering gaan aanbieden. Daardoor krijg je als IZZ lid meer keuze uit verschillende aanvullende pakketten.

Meer keuze voor zorgmedewerkers

IZZ organiseert een collectieve zorgverzekering voor ongeveer een miljoen medewerkers in de zorg. Door samen te werken met twee zorgverzekeraars krijg je met ingang van 2019 als zorgmedewerker meer keuze, omdat je uit meer aanvullende pakketten kunt kiezen. Zo wordt de IZZ Zorgverzekering voor nog meer zorgmedewerkers aantrekkelijk.

Een krachtiger ledencollectief

IZZ is het ledencollectief van mensen in de zorg. Omdat onze onderhandelingspositie krachtiger is als we met twee zorgverzekeraars samenwerken, kunnen we nu nog beter de belangen van de IZZ leden behartigen. We maken ons als belangenbehartiger sterk voor een goed aanbod van de zorgverzekeraars op basis van jullie collectieve behoeften.

Meer invloed

Als ledencollectief werken we samen met zorgorganisaties om de gezondheid en inzetbaarheid van zorgmedewerkers te verbeteren. Met de komst van de tweede zorgverzekeraar kunnen nog meer zorgorganisaties betrokken worden bij het Gezond werken in de zorg programma. We vergroten zo onze invloed op een gezonde zorgsector.

Waarom VGZ voor de Zorg en CZ

Net als VGZ voor de Zorg is CZ bijzonder goed in staat om een zorgverzekering te bieden die optimaal is afgestemd op het werken in de zorg. Dit bleek uit gesprekken met 6 verschillende zorgverzekeraars. VGZ voor de Zorg en CZ kwamen als beste partijen uit de bus. We maken met de beide zorgverzekeraars afspraken over de inhoud van het pakket, de premie en de service.  De premies en pakketten van de IZZ Zorgverzekering 2019 zijn nu bekend.