Artikel

Webinar Omgaan met rouw

Hoe goed de zorg voor iemand ook is, soms overlijdt een patiënt. Dat hoort bij het werk in de zorg. Hoe rouw je dan? En hoe zorg je dat de familie alle aandacht en ruimte krijgt om te rouwen? Daarover gaat de webinar Omgaan met rouw. Ook rouwen om ander groot verlies komt aan bod. Zoals bijvoorbeeld het verlies van je eigen gezondheid. Bekijk de webinar.

 

beeld webinar Omgaan met verlies

 

Tijdens de gratis webinar Omgaan met rouw gaan we in gesprek over het onderwerp professionele rouw, een belangrijk onderwerp waar weinig over wordt gesproken. Je leert hoe rouw werkt: je krijgt handvatten en tips om met verlies om te gaan. Ook rouwen om ander groot verlies komt aan bod. Zoals bijvoorbeeld het verlies van uw eigen gezondheid omdat je bijvoorbeeld ziek bent geworden tijdens je werk. De webinar wordt gegeven door psychologen Simone Das Dores en Emma White. 

Na de webinar weet je:

  • Uit welke fasen rouw bestaat en welke emoties hierbij horen
  • Hoe je mogelijke problemen bij het verwerken van verlies kunt herkennen en oplossen
  • Wat ‘professionele nabijheid’ bij rouw in de zorg is
  • Hoe je iemand kunt ondersteunen bij het verwerken van verlies

 

Lees ook: Als je alles verliest door covid

Annelies Bos is al drie jaar ziek door covid. Ze verloor haar gezondheid, haar werk als gynaecoloog, haar sociale leven. Ze blijft hoop houden op herstel. Haar stichting Long Covid is een van haar lichtpuntjes.

Jij zorgt voor anderen, wij zorgen voor jou

De webinar maakt deel uit van een reeks met webinars om zorgmedewerkers te versterken. Deze webinar wordt je aangeboden door IZZ, VGZ en PGGM&CO, in samenwerking met OpenUp. We helpen je graag om niet alleen voor anderen, maar ook goed voor jezelf te zorgen.

Schrijf je in voor de IZZ nieuwsbrief

Maandelijks het laatste nieuws over gezond werken in jouw mailbox!