Nieuws

De collectieve IZZ Zorgverzekering 2021

We zien we dat 88% van de zorgmedewerkers vaak en lang piekert over de mogelijke gevolgen van COVID-19. (Bron: IZZ Monitor Gezond werken in de zorg). Onze kennis van gezond werken in de zorg gebruiken we bij het samenstellen van een passende aanvullende verzekering voor zorgmedewerkers: het Zorg voor de Zorg-pakket. Ook nieuw is het gratis IZZ Ledenpakket ZorgGezond, met de eenmalig Eigen Risico compensatie bij COVID-19 besmetting.

IZZ collectief

Nieuw bij de IZZ Zorgverzekering is het gratis IZZ Ledenpakket ZorgGezond, aantrekkelijke extra’s die de gezondheid van onze leden verder versterken:

Eigen Risico Compensatie bij COVID-19 besmetting

Zorgmedewerkers worden vanwege hun vitale beroep bovengemiddeld blootgesteld aan het coronavirus. Volgens de laatste cijfers van het RIVM zijn tot nu toe in totaal  53.844 (10 november 10.00 uur) zorgmedewerkers besmet met het virus, waarvan er 637 zijn opgenomen in het ziekenhuis en 15  mensen zijn overleden.

Wij vinden het onterecht als een zorgmedewerker  daarvoor zelf zorgkosten moet maken. IZZ compenseert daarom de kosten van het eigen risico (tot maximaal €385) als een zorgmedewerker COVID-19 heeft opgelopen en daardoor extra zorgkosten maakt.

Ledenvoordelen en korting

Als lid van het IZZ Ledencollectief profiteren zorgmedewerkers van diverse voordelen en korting op gezonde diensten, artikelen en trainingen. Denk aan gratis online zelfhulp, korting op boeken, gezonde voeding of sportieve activiteiten.

Vroegsignalering van stress en burn-out

88% van de mensen in de zorg piekert over corona: mentaal staan zorgmedewerkers op dit moment onder enorme druk. IZZ biedt praktische hulp bij werkdruk, stress en verwerking van schokkende gebeurtenissen. Denk aan een zelftest die inzicht geeft in de energiebalans. De test geeft een signaal als het echt tijd is om hulp in te schakelen.

Zorg gaat altijd door Garantie

De zorg moet  altijd doorgaan, dat is één van de pijlers onder de Nederlandse samenleving. Daarom is het belangrijk dat zorgmedewerkers snel worden geholpen als ze zelf zorg nodig hebben. Zeker in deze bijzondere tijd. Met de Zorg gaat altijd door Garantie krijg je gegarandeerde hulp wanneer een behandeling of operatie in het ziekenhuis van jouw keuze wordt uitgesteld, omdat het maximale aantal behandelingen voor dat jaar is bereikt (omzetplafond). Met deze garantie wordt de zorg vergoed ongeacht het omzetplafond.

Collegiale ondersteuning

Ondersteuning van collega's is enorm belangrijk bij de verwerking van heftige gebeurtenissen. We kijken als collectief hoe we dat goed kunnen faciliteren. Zoals nazorg na een intensieve corona-periode. Daar gaan we o.a. webinars voor organiseren.

De IZZ Zorgverzekering

Het aanvullende Zorg voor de Zorg-pakket stemmen we speciaal af op het werken in de zorg. Nieuw in dit pakket in 2021:

  • Preventieve psychologische consults
  • Slaapcursus
  • Training voor mantelzorgers
  • Online intake arbeidsfysiotherapie
  • Verruimd preventiebudget

Met de IZZ Zorgverzekering staan we samen sterker

IZZ biedt meer dan alleen de IZZ Zorgverzekering. Wij maken ons als ledencollectief van mensen in de zorg met 410.000 deelnemers bij ruim 1.000 zorgorganisaties sterk voor de gezondheid van alle zorgmedewerkers. Via de IZZ Zorgverzekering hebben we inzicht in bijvoorbeeld het fysieke en psychische zorggebruik van zorgmedewerkers. Dit levert input voor onze Gezond Werken-programma’s zoals onze aanpak voor een gezond werkklimaat of het behoud van medewerkers. Samen met sociale partners in de zorg werken we hieraan en delen wij onze kennis en inzichten met u en andere zorgorganisaties. Zo dragen uw medewerkers die deelnemen aan de collectieve IZZ Zorgverzekering, bij aan een gezondere zorgsector. Daar profiteert u als werkgever ook weer van.

Contact

Voor vragen over de administratieve uitvoering van de IZZ Zorgverzekering kunt u contact opnemen met:

CZ Bedrijvendesk

IZZ Zorgverzekering door VGZ

Medewerkers kunnen bij Stichting IZZ terecht voor vragen over de collectieve ziektekostenregeling IZZ, lhet IZZ Ledenpakket ZorgGezond en met vragen over gezond werken in de zorg. Heeft u vragen of wilt u meer weten over welke kennis uw zorgorganisatie kan helpen om de gezondheid van uw zorgmedewerkers te verbeteren? Bekijk dan de contactgegevens van Stichting IZZ voor zorgorganisaties

De collectieve  IZZ Zorgverzekering in 2021 voor uw medewerkers:

  • Nieuw: gratis IZZ  Ledenpakket ZorgGezond met o.a. compensatie van het verplichte eigen risico bij COVID-19 besmetting.
  • Scherpe premie én maximale wettelijke collectiviteitskorting van 5%.
  • Aanvullend Zorg voor de Zorg-pakket: speciaal afgestemd op werken in de zorg.
  • € 30 extra korting per jaar van Stichting IZZ op het Zorg voor de Zorg-pakket.
  • Bijdrage aan een gezondere zorgsector, want samen staan we sterker.