Artikel

Persoonlijke situatie werknemer verandert

Werknemers in de zorg kunnen deelnemen aan de collectieve IZZ Zorgverzekering. Maar wat als zijn of haar persoonlijke situatie verandert? Wat zijn dan de gevolgen voor deelname aan het IZZ collectief? En wat moet u als werkgever regelen met verzekeraar CZ en VGZ?

IZZ Zorgverzekering - je situatie verandert

Persoonlijke situatie verandert

Verandert de persoonlijke situatie van uw medewerker? Door scheiding, overlijden, pensioen, het krijgen van kinderen, samenwonen, et cetera? Dan kan dat invloed hebben op deelname aan de IZZ Zorgverzekering en het IZZ Ledencollectief.

Wat moet u als werkgever doen bij veranderde situaties?

Sommige situaties vragen actie van u als werkgever. Dit geldt bij:

  • Arbeidsongeschiktheid
  • Pensioen
  • Wachtgeld
  • Overlijden
  • Niet meer werkzaam zijn in de zorg
  • Om een andere reden geen recht meer hebben op de IZZ Zorgverzekering

In deze situaties geeft u de wijziging door via Mijn CZ Zakelijk of via VGZ Mijn IZZ Zorgverzekering door VGZ voor werkgevers. Hier geeft u duidelijk de reden van de veranderde situatie van uw werknemer aan. Uw werknemer verdwijnt van het incassoborderel en krijgt hierover automatisch bericht. 

Andere situaties

Maakt uw medewerker een scheiding door, gaat het samenwonen of krijgt het kinderen? Deze wijzigingen worden ‘automatisch’ zichtbaar op het borderel. 

Is het voor u onduidelijk of en welke actie een verandering bij uw medewerker van u vraagt? Neem dan contact op met VGZ of CZ voor meer informatie. 

Samenwerking met CZ en VGZ

Stichting IZZ is opgericht door werkgevers en werknemers in de zorg. Samen maken we ons sterk voor gezonde zorgmedewerkers en gezonde zorgorganisaties. Dat doen wij met het Gezond werken in de zorg programma en de IZZ Zorgverzekering van mensen in de zorg. Voor de uitvoering van de IZZ Zorgverzekering, werkt IZZ samen met zorgverzekeraars CZ en VGZ. Zij voeren de IZZ Zorgverzekering uit.