Houd uw medewerkers gezond; de overgang op het werk

Een half miljoen van de vrouwen die werkzaam zijn in de zorg heeft last van overgangsklachten. Vrouwen die vaak een bak aan ervaring hebben en hard nodig zijn in de zorg. Hoe zorgt u er als werkgever voor dat uw vrouwelijke medewerkers gezond en inzetbaar blijven? Feiten en cijfers.

De overgang en werken in de zorg: Volg deze drie stappen en zet het op de agenda!

Van de vrouwelijke zorgmedewerkers tussen de 40 en 60 jaar heeft 63,7% last van overgangsklachten. Dat zijn er ongeveer een half miljoen. Uit onderzoek weten we dat meer kennis over de overgang zorgt voor meer herkenning en erkenning. Bij vrouwen zelf maar ook bij leidinggevenden. Maak het onderwerp bespreekbaar want er is veel winst te behalen. IZZ heeft diverse middelen ontwikkeld om u meer informatie te geven en om het onderwerp op de agenda van het team te zetten. In de zorgsuccessen leest u over een aantal zorgorganisaties die er al mee bezig zijn en wat het hen oplevert. Download de routekaart met handig linkjes.

Routekaart voor zorgorganisaties. Hoe zet u de Overgang op de agenda?

In drie stappen houdt u uw medewerkers in de overgang gezond:

1. Weet wat er speelt
2. Maak het belangrijk
3. Kom in actie!

Als medewerkers zelf de regie nemen over hun overgang en zorgorganisaties maken het bespreekbaar, dan zijn de gezondheidseffecten het grootst. IZZ ontwikkelde om die reden ook allerlei middelen waar zorgmedewerkers zelf mee aan de slag kunnen zoals een online zelfhulp-module, routekaart voorzorgmedewerkers en korting op boeken en artikelen bij de online drogist. Kijk op www.izz.nl/overgang voor alle materialen. Maak er gebruik van en plaatst ze op uw intranet.

Wat is de overgang?

In Nederland zijn 1,8 miljoen vrouwen in de overgang. Meestal treedt deze op rond het vijfstigste levensjaar. Tijdens de overgang maken de eierstokken steeds minder oestrogeen aan. Vrouwen kunnen tussen hun veertigste en zestigste levensjaar last hebben van die veranderende hormoonbalans.

Overgang herkennen

Op welke leeftijd de overgang begint, hoe lang de levensfase duurt en hoe deze wordt doorlopen is voor iedereen anders. De een heeft nergens last van, terwijl de overgang bij de ander het leven aardig ontregelt. Toch heeft meer dan 67% van de vrouwen last van vermoeidheid, slaapproblemen, spieren en gewrichten, concentratieproblemen, stemmingswisselingen/depressieve klachten, griepklachten en opvliegers.

Overgang op het werk

Vrouwen in de overgang ervaren meer (emotionele en fysieke) druk op het werk. Zo voelen ze zich vaker uitgeput, minder gezond en vinden ze dat ze minder aankunnen. Als ze zich ziek melden, dan geven ze hier vaak werkgerelateerde klachten bij aan. Worden overgangsklachten niet serieus genomen, dan kan dit afbreuk doen aan de gezondheid en vitaliteit op de langere termijn.

Overgang bespreekbaar maken

Veel vrouwen hebben behoefte aan het bespreekbaar maken van de overgang op de werkvloer. Bij voorkeur op initiatief van de leidinggevende. Erkenning, acceptatie en begrip door de werkomgeving, leidinggevende en (mannelijke) collega's, is voor veel vrouwen heel belangrijk. Meer dan de helft van de vrouwen, 59%,  wil er met anderen over praten en doet dat ook. Maar de stap naar de leidinggevende wordt niet vaak of naar tevredenheid gezet. Gesprekstips over hoe u als leidinggevende gevoelige onderwerpen bespreekbaar maakt? Lees het artikel van coach Jonnet Galle met zes concrete gesprekstips.

In een gezond organisatieklimaat hebben vrouwen minder klachten

Uit wetenschappelijk onderzoek van IZZ blijkt dat vrouwen die werken voor een zorgorganisatie waar de gezondheid van de medewerkers op de agenda staat en bespreekbaar is minder overgangsklachten ervaren. Dat blijkt o.a. uit het zorgsucces van zorgorganisatie Vivent. IZZ ontwikkelde de Aanpak Organisatieklimaat om de gezondheid van medewerkers bespreekbaar te maken. Een onderdeel daarvan is een teampeiling over thema's die spelen. IZZ heeft een set stellingen over de Overgang toegevoegd die teams kunnen gebruiken om te kijken of de Overgang in hun team belemmerd om gezond te werken. Kijk op www.izz.nl/organisatieklimaat