De IZZ Zorgverzekering uitgelegd

Stichting IZZ is opgericht door werkgevers en werknemers in de zorg. Samen maken we ons sterk voor gezonde zorgmedewerkers en gezonde zorgorganisaties. Dat doen wij met het Gezond werken in de zorg programma en de eigen IZZ Zorgverzekering voor mensen in de zorg. Enkele voordelen waar zorgmedewerkers van profiteren zijn:

  • Scherpe premie én maximale wettelijke collectiviteitskorting van 5%;
  • Werkgeversbijdrage of garantieregeling in de zorg cao’s;
  • Aanvullend Zorg voor de Zorg-pakket: speciaal afgestemd op werken in de zorg;
  • Extra korting van IZZ op het aanvullende Zorg voor de Zorg-pakket;
  • Keuze uit twee zorgverzekeraars CZ en VGZ;
  • Ledenvoordelen zoals een gratis online training bij slaapproblemen of overgangsklachten.

Voordelen voor zorgorganisaties

Niet alleen zorgmedewerkers profiteren van de IZZ Zorgverzekering. Ook werkgevers profiteren als hun zorgmedewerkers kiezen voor IZZ.

IZZ heeft namelijk een dashboard met daarin actuele zorggebruik cijfers. Als binnen uw zorgorganisatie minimaal 25 IZZ-verzekerden fysiotherapie of psychische zorg hebben gebruikt, kunt u zien hoe het zorggebruik binnen uw organisatie is. En dat kunt u vergelijken met uw branchegenoten. Organisaties die dit jaar hun specifieke organisatie-zorggebruik kunnen zien, hebben we opgenomen in een lijst. Staat uw organisatie erbij? Dan kunt u op het dashboard een account maken om uw eigen gegevens (geanonimiseerd uiteraard) in te zien. 

Is uw zorggebruik (opnieuw) gestegen? Bekijk dan de IZZ organisatie-aanpak InDialoog. Het organisatieklimaat binnen zorgorganisaties is een belangrijke beïnvloedbare factor om de lichamelijke en geestelijke gezondheid van zorgmedewerkers te verbeteren. Met InDialoog werkt u aan een beter organisatieklimaat.

Contact met CZ, VGZ of Stichting IZZ

Voor de uitvoering van de IZZ Zorgverzekering, werkt IZZ samen met zorgverzekeraars CZ en VGZ. Zij incasseren de zorgverzekeringspremie voor uw medewerkers met een IZZ Zorgverzekering centraal. Alles wat uw medewerkers moeten regelen rond de IZZ Zorgverzekering, regelen ze met zorgverzekeraars CZ of VGZ:

  • Premie berekenen
  • Declaraties indienen
  • Vergoedingen
  • Klantenservice

Medewerkers kunnen bij Stichting IZZ terecht voor vragen over de collectieve ziektekostenregeling IZZ, ledenvoordelen, de Zorg voor jezelf Community of de Zorgvacaturebank. Heeft u vragen of wilt u meer weten over welke kennis uw zorgorganisatie kan helpen om de gezondheid van uw zorgmedewerkers te verbeteren? Bekijk dan de contactgegevens van Stichting IZZ voor zorgorganisaties

Heeft u als werkgever vragen over de IZZ Zorgverzekering? Beide zorgverzekeraars hebben een werkgeversdesk waar u terecht kunt met vragen. Direct naar de werkgeversdesk. 

IZZ, voor gezonde zorgmedewerkers en zorgorganisaties

Stichting IZZ doet onderzoek naar het fysieke en psychische zorggebruik van zorgmedewerkers en bekijkt de verschillen in zorggebruik tussen zorgorganisaties. De kennis die we opdoen uit onderzoeken delen we met zorgorganisaties en –medewerkers via onze magazines, izz.nl, social media, kennissessies, congressen en symposia. We organiseren leernetwerken, geven inzicht in het belang van gezond werken (vaak in samenwerking met anderen) en we doen bij veel zorgorganisaties projecten rond gezond werken in de zorg. Gericht op het terugdringen van verzuim, bevorderen van duurzame inzetbaarheid en daarmee het binden en behouden van zorgmedewerkers.

Ook gaan we in gesprek met zorgbestuurders, leidinggevenden en HR-, arbo- en Or-professionals over het verbeteren van gezond werken in de zorg. En met ons wetenschappelijk getoetste programma InDialoog ondersteunen we zorgorganisaties om te werken aan een gezond organisatieklimaat voor hun zorgmedewerkers.

IZZ Zorgverzekering uitgelegd