Artikel

Stappenplan burn-out: in 4 stappen mentaal gezond aan het werk

Bijna acht op de tien zorgmedewerkers uit ons ledenpanelonderzoek Burn-out en werken in de zorg geven aan klachten te hebben (gehad) die bij een burn-out passen. En meer dan de helft kent wel een collega die last heeft of had van een burn-out. Hoe blijf je mentaal gezond aan het werk?

We hebben een handig stappenplan gemaakt, die jou in 4 stappen handvatten geeft wat je zelf maar vooral ook samen met je team kunt doen bij burn-out klachten. 

Routekaart_Burn-out

1. (H)erken je klachten?
2. Maak je klachten bespreekbaar
3. Zoek hulp voor je herstel
4. Blijf gezond!

Als je het stappenplan, kun je de 4 stappen bekijken en op handige linkjes klikken.

Meer informatie over burn-out?
Download dan de factsheet burn-out, met op de achterkant de routekaart. We hebben ook een factsheet burn-out voor zorgorganisaties

We bieden je nog meer hulp bij burn-out klachten:

  • Alles over burn-out lees je op izz.nl/burn-out. Je vind hier naast informatie over burn-out ook ervaringsverhalen, tips en cijfers en feiten uit onderzoek.
  • We delen onze kennis uit ons onderzoek naar burn-out in de zorg en zetten het thema op de agenda van werkgevers en brancheorganisaties. De informatie voor zorgorganisaties vind je hier izz.nl/zorgorganisaties/burn-out
  • Met onze aanpak InDialoog helpen we om burn-out bespreekbaar te maken binnen zorgorganisaties.
  • Mentale veerkracht zorgt ervoor dat je beter kunt omgaan met stress of lastige situaties.
    • Lees alles over het vergroten van je mentale veerkracht.
    • Binnen ons ledenvoordeel bieden we diverse online zelfhulpmodules die je helpen je mentale veerkracht te vergroten kosteloos aan. Je vindt hier onder andere de online zelfhulp Werkstress en Burn-out.