Artikel

Webinar Beter slapen

Veel zorgprofessionals kampen met slaapproblemen. Onregelmatige diensten en hoge werkdruk helpen daarbij natuurlijk niet. Wat is een goede nachtrust? En wat doet het met je als je niet goed slaapt? Wil jij weten wat de oorzaken zijn en wat je kunt doen om wél weer lekker in slaap te vallen? Kijk dan de webinar Beter slapen van 5 april 2022 terug. 

Webinar Beter Slapen

Schrijf je in voor de IZZ nieuwsbrief

Maandelijks het laatste nieuws over gezond werken in jouw mailbox!

Een goede nachtrust is heel belangrijk voor je gezondheid. Toch heeft 1 op de 5 zorgmedewerkers slaapproblemen.

Bekijk de webinar Beter slapen

In deze webinar leren psychologen Simone das Dores en Soesja Vogels van OpenUp je meer over de wetenschap achter een goede nachtrust. Wat doet het met je als je niet goed slaapt, waar komt dat vandaan en wat kun je doen om wél weer lekker in slaap te vallen?

Je krijgt inzichten uit de psychologie om beter te slapen. Je leert echt te begrijpen hoe slaap werkt én wat jij kunt doen om je slaapkwaliteit te verbeteren. Je leert omgaan met jouw onregelmatige ritme en krijgt praktische tips die je direct kunt toepassen. 

Na het kijken van de webinar weet je:

  • Hoe een goede nachtrust eruit ziet
  • Wat het met je doet als je niet slaapt
  • Waar slaapproblemen vandaan komen en hoe veel deze voorkomen
  • Wat je kan doen om beter te slapen
  • Hoe je omgaat met onregelmatige diensten en een goede slaap


Je kunt de webinar terugkijken via de site van VGZ.

Stappenplan Beter Slapen

Zorgmedewerkers hebben vaker last van slaapproblemen. Hoe langer je slecht slaapt, hoe schadelijker voor je gezondheid. Beter slapen begint al overdag. Bijvoorbeeld door goed voor jezelf te zorgen. En je kunt nog veel meer doen. Wat en hoe, dat vind je in ons handige stappenplan.

Jij zorgt voor anderen, wij zorgen voor jou

De webinar maakt deel uit van een reeks met webinars om zorgmedewerkers te versterken. Deze webinar wordt je aangeboden door IZZ, VGZ en PGGM&CO, in samenwerking met OpenUp. We helpen je graag om beter te slapen. Veel plezier met de webinar.