Artikel

Aanvullende pakketten: Zorg voor de Zorg

Werken in de zorg is uniek. En voor medewerkers vaak pittig, zowel psychisch als lichamelijk. Dit vraagt om speciaal op het werken in de zorg afgestemde aanvullende pakketten. Daarom onderzoekt IZZ ieder jaar het fysieke en psychische zorggebruik van zorgmedewerkers. Zo weten we welke zorg zorgmedewerkers zelf veel nodig hebben. En kunnen we het Zorg voor de Zorg-pakket daarop aanpassen.

IZZ collectief

IZZ Zorg voor de Zorg-pakket: met extra korting van IZZ

Het aanvullende IZZ Zorg voor de Zorg-pakket is speciaal afgestemd op het werken in de zorg. Met o.a. een ruime vergoeding voor:

  • (arbeids)fysiotherapie
  • mindfulness bij burn-out
  • preventieve psychologische consults
  • slaapcursus
  • cursus mantelzorg coaching
  • verruimd preventiebudget

Zorgverzekeraar CZ en VGZ zijn allebei uitvoerder van de IZZ Zorgverzekering. Medewerkers kunnen zowel bij CZ als VGZ het Zorg voor de Zorg-pakket afsluiten. De vergoedingen in het Zorg voor de Zorg-pakket zijn bij CZ en VGZ gelijk. De uitvoering en de premie kan per zorgverzekeraar wel verschillen. Om het Zorg voor de Zorg-pakket toegankelijk en betaalbaar te houden, betaalt Stichting IZZ hieraan mee. Dat noemen we de extra korting van IZZ. In 2021 is die korting € 30,00 per betalende deelnemer per jaar. Dit is al in de premie van het Zorg voor de Zorg-pakket verwerkt. Uw medewerkers hoeven hier dus verder niets voor te doen.

Bovenop het IZZ Zorg voor de Zorg-pakket kunnen uw medewerkers kiezen voor aanvullende verzekeringen met een ruimere vergoeding voor o.a. fysiotherapie, luxere mondzorg (kronen en bruggen) bij de tandarts, orthodontie, bril (brilvergoeding) en alternatieve geneeswijzen. Willen zij een klein aanvullend pakket? Dat kan ook. 

Uitvoering IZZ Zorgverzekering door CZ en VGZ

Aanvullende pakketten: zorg voor de zorg

Voor de uitvoering van de IZZ Zorgverzekering, werkt IZZ samen met zorgverzekeraars CZ en VGZ. Medewerkers krijgen bij zowel CZ als VGZ de wettelijke maximale collectiviteitskorting van 5% op de basisverzekering. Lees meer over de samenwerking met VGZ en CZ.

Werkgeversbijdrage en garantieregeling

In de meeste zorg-cao’s is de collectieve ziektekostenregeling IZZ opgenomen. Volgens deze cao’s is door werkgevers en werknemers in de zorg een werkgeversbijdrage voor het aanvullende Zorg voor de Zorg-pakket afgesproken. Lees meer over de werkgeversbijdrage.

IZZ, voor gezonde zorgmedewerkers en zorgorganisaties

Stichting IZZ doet onderzoek naar het fysieke en psychische zorggebruik van zorgmedewerkers en bekijkt de verschillen in zorggebruik tussen zorgorganisaties. De kennis die we opdoen uit onderzoeken delen we met zorgorganisaties en –medewerkers via onze magazines, izz.nl, social media, kennissessies, congressen en symposia. We organiseren leernetwerken, geven inzicht in het belang van gezond werken (vaak in samenwerking met anderen) en we doen bij veel zorgorganisaties projecten rond gezond werken in de zorg. Gericht op het terugdringen van verzuim, bevorderen van duurzame inzetbaarheid en daarmee het binden en behouden van zorgmedewerkers.

Ook gaan we in gesprek met zorgbestuurders, leidinggevenden en HR-, arbo- en Or-professionals over het verbeteren van gezond werken in de zorg. En met ons wetenschappelijk getoetste programma InDialoog ondersteunen we zorgorganisaties om te werken aan een gezond organisatieklimaat voor hun zorgmedewerkers.